Marea Britanie se implică în războiul din Marea Neagră. Trimite nave împotriva Rusiei

DE Adina Mutăr | Actualizat: 16.11.2023 - 20:35
Marea Britanie se implică în războiul din Marea Neagră. Trimite nave împotriva Rusiei - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)
David Cameron la Odesa - Foto: Profimedia Images

Marea Britanie se implică în războiul din Marea Neagră. Trimite nave împotriva Rusiei. Noul ministru de Externe al Regatului Unit, fostul premier David Cameron, a sosit la Odesa după o vizită neanunțată la Kiev.

SHARE

David Cameron la Odesa. Marea Britanie se implică în războiul din Marea Neagră împotriva Rusiei, jucându-și „rolul”. Cameron s-a întâlnit cu omologul său Dmitro Kuleba, potrivit European Pravda.

Kuleba a postat un videoclip filmat la Odesa pe contul său de Instagram.

„Sunt foarte mândru că sunt aici, la Odesa, la Marea Neagră. Este atât de important ceea ce a realizat Marina Ucraineană – să-i împingă pe ruși, să deschidă aceste noi căi maritime. Sunt mândru că Marea Britanie își joacă rolul și noi vom continua să ne jucăm rolul. Urmează mai multe", a spus Cameron în videoclip.

Marea Britanie se implică în războiul din Marea Neagră. Trimite nave împotriva Rusiei

Kuleba i-a mulțumit lui Cameron pentru promisiunea că își va spori sprijinul pentru Ucraina.

„Așteptați să vină mai multe știri despre relațiile Marea Britanie-Ucraina în legătură cu victoria noastră”, a spus Kuleba, fără să detalieze.

Fostul premier al Marii Britanii David Cameron a făcut prima sa vizită de lucru în străinătate în noua sa funcție în Ucraina și s-a întâlnit cu președintele Volodimir Zelenski.

La întâlnire, Cameron l-a asigurat pe Zelenski că Marea Britanie se va concentra pe ajutorul acordat Ucrainei.

Cameron a spus că autoritățile ruse nu vor putea „să aștepte terminarea acestui război” după ce Occidentul își va pierde interesul pentru Ucraina.

Marea Britanie explorează modul în care Marina Regală ar putea participa la apărarea navelor comerciale împotriva atacurilor Rusiei din Marea Neagră, a declarat ministrul britanic al Apărării, Grant Shapps, în timpul vizitei sale la Kiev din octombrie, potrivit unui interviu pentru The Telegraph.

Citește și: Finlanda amenință Rusia cu „acțiuni foarte clare” după războiul hibrid al Kremlinului cu migranți

Marea Britanie ar putea juca un rol mai activ în a ajuta Ucraina să se apere împotriva atacurilor din Marea Neagră, unde Rusia țintește infrastructura portuară și amenință navele de marfă ce transportă cereale.

Pentru prima dată, avioanele Regatului Unit au efectuat zboruri de supraveghere în Marea Neagră pentru a descuraja Rusia să atace navele civile, la sfârșitul lunii octombrie. 

Citește și: VIDEO Un singur tanc ucrainean a distrus o coloană întreagă de blindate rusești în Donețk

„Vom folosi informațiile, supravegherea și recunoașterea noastră pentru a monitoriza activitatea Rusiei în Marea Neagră, vom contacta Rusia dacă vedem semne îngrijorătoare că pregătesc atacuri asupra transportului civil sau a infrastructurii din Marea Neagră și-i vom numi pe atacatori pentru a preveni operațiunile sub pavilion fals, ce încearcă să îndepărteze vina de la Rusia”, a declarat guvernul Regatului Unit, potrivit  ukrainianworldcongress.org.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te