VIDEO Măcelul de pe râul Severski Donețk, cel mai mare dezastru militar pentru ruși după „Moskva”

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 16.05.2022 - 14:31
Tancurile rusești au fost distruse în timp ce încercau să traverseze râul Severski Donetsk/ Foto: Ministerul Apărării de la Kiev

Un întreg batalion rusesc de infanterie întărit cu tancuri a fost distrus pe timpul traversării râului Severski Donețk, în apropierea satului Belogorovka (Bilogorivka), din regiunea Lugansk.

SHARE

După scufundarea crucișătorului Moskva, nava amiral a Flotei ruse a Mării Negre, înfrângerea catastrofală a forțelor ruse de ocupație pe Severski Donețk este considerat cel mai mare dezastru militar al Federației Ruse de la debutul invaziei din Ucraina.

Incidentul s-a petrecut la aproximativ 30 de km E-SE de localitatea Liman, în care se află un important bastion al apărării ucrainene.

Citește și: Scaunul de la Kremlin i-a luat mințile lui Putin. Inginerii, puși să-i facă limuzina supremă - Aurus

Unitatea ucraineană, care a eliminat forțele ruse, este Brigada 17 Tancuri, staționată pe timp de pace la Krivoi Rog, potrivit publicației Defense Express.

Podul de pontoane a fost și acesta distrus, punctul de trecere peste cursul de apă devenind inutilizabil.

În mod evident presa din Federația Rusă nu a scris nimic despre acest eveniment, precum nici canalele oficiale ale Ministerului Apărării de la Moscova nu au anunțat.

Forțele de ocupație au pierdut peste 400 de militari și 80 de unități de tehnică militară grea

Ceea ce s-a întâmplat pe râul Severski Donetsk reprezintă un dezastrul militar de proporții pentru forțele armate ruse, fiind unul din cele mai mari eșecuri din ultimele decenii.

Iar o asemenea pierdere nu putea să nu aibă ecou inclusiv pe canalele rusești care susțin intervenția militară în Ucraina.

Think tank-ul american Institute for the Study of War, potrivit informațiilor de care dispune și a analizei imaginilor din satelit, scrie că Federația Rusă ar fi pierdut până la 485 de soldați, uciși sau răniți, și peste 80 de unități de tehnică militară grea.

Citește și: VIDEO Supremație americană totală pe apă: SUA - 11 portavioane, Rusia, doar unul

Citând analizele media bazate dovezile disponibile, publicația The New York Times estimează și ea peste 400 de ruși au murit sau au fost răniți ca urmare a atacului ucrainean din tipul tentativei de traversare a râului Severski Donețk.

Sursa citată analizează și impactul dezastrului militar asupra societății ruse.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.