Legiunea Rusia Liberă, gruparea care luptă împotriva Rusiei. Formată din soldați ruși bine antrenați

DE Daniel Toșa | Actualizat: 15.02.2023 - 14:33
Legiunea Rusia Liberă, gruparea care luptă împotriva Rusiei. Formată din soldați ruși bine antrenați - FOTO: Profimedia Images

O grupare de soldați ruși bine antrenată și determinată să lupte până la ultima picătură de sânge alături de forțele ucrainene și-a făcut apariția pe frontul din Ucraina. „Acesta este rezultatul războiului lui Putin", spune unul dintre membrii „Legiunii Rusia Liberă”.

SHARE

Un grup luptă format numai din soldați ruși bine antrenați luptă pentru a apăra Ucraina de atacurile lui Vladimir Putin.

Cunoscut sub numele de Legiunea Rusia Liberă, grupul este format în întregime din soldați ruși motivați să câștige războiul alături de Ucraina și să răstoarne dictatura crâncenă pe care Vladimir Putin a instraurat-o în Rusia.

Linsei Addario, o jurnalistă de la New York Times, a declarat pentru CNN că gruparea Legiunea Rusia Liberă este motivată „din mai multe motive" să lupte alături de trupele ucrainene împotriva Rusiei.

Citește și: 200.000.000 lei promiși pentru consolidarea a 180 de clădiri au dispărut. Scenariu: 42.000 de morți

„Ei cred că Rusia nu ar fi trebuit să invadeze Ucraina și simt că este modul lor de a se opune la ceea ce ei consideră a fi un război nedrept, așa că este într-adevăr un fel de poziție morală", a spus ea.

Legiunea „Rusia Liberă” îl detestă pe Putin și vor să elibereze Rusia de dictatură

„Apoi, există, bineînțeles, ruși care au trăit mult timp în Ucraina și simt că vor să lupte în numele ucrainenilor și apoi există doar, bineînțeles, oameni care îl detestă pe Putin și care vor să își elibereze într-un fel țara de sub conducerea sa."

Jurnalista susține că forțele rusești „ar dori cu adevărat să îi vizeze" pe membrii Legiunii Rusia Liberă „pentru că sunt propriii lor compatrioți care luptă pentru inamic".

Citește și: Ucraina pregătește o mare campanie de primăvară. S-a aflat de cine depind livrările de avioane

Într-o fotografie pe care Addario a surprins-o în timpul vizitei sale, ea a reamintit povestea unuia dintre membrii grupului, pe nume Zaza.

„Zaza arăta ca un copil. Era incredibil de tânăr", a spus ea. "Zaza a vorbit despre faptul că pur și simplu nu credea în faptul că țara sa lupta în acest război și a luat în cele din urmă decizia de a trece granița în Ucraina și de a se oferi să lupte pentru armata ucraineană."

„Acesta este rezultatul războiului lui Putin”

Un alt soldat rus din Legiunea Rusia Liberă se plimbă printre ruinele unei mănăstiri ortodoxe din regiunea ucraineană Donețk (est).

"Acesta este rezultatul războiului lui Putin", spune el, furios, în timp ce se plimbă printre dărâmături. "În calitate de creștin, acest lucru este foarte ofensator pentru mine".

Imagine

FOTO: Twitter/@DefenceU

Soldatul, al cărui nume care poartă indicativul „Cezar” (nume conspirativ n.red.) este unul dintre sutele, dacă nu miile, care luptă pentru a menține orașul Bakhmut, actualul epicentru al războiului, în mâinile ucrainenilor.

„Din prima zi a războiului, inima mea, inima unui rus adevărat, a unui creștin adevărat, mi-a spus că trebuie să fiu aici pentru a apăra poporul ucrainean", explică Cezar. "Acum luptăm în direcția Bakhmut, aceasta este cea mai fierbinte parte a frontului."

„Din prima zi a războiului, inima mea, inima unui rus adevărat, a unui creștin adevărat, mi-a spus că trebuie să fiu aici pentru a apăra poporul ucrainean", explică Cezar. "Acum luptăm în direcția Bakhmut, aceasta este cea mai fierbinte parte a frontului."

„Luptele sunt foarte brutale acum”

"Luptele sunt foarte brutale acum", explică Cezar.

La câțiva kilometri distanță de bătălie, dar încă la auzul trosniturilor și exploziilor constante, angajamentul lui Caesar este neclintit și nu regretă decizia de a se alătura legiunii străine din Ucraina.

Deși impulsul de a se înrola a venit încă de la începutul conflictului, el nu a putut părăsi țara natală, împreună cu familia sa apropiată, și s-a alăturat armatei ucrainene decât în timpul verii.

"A fost un proces foarte dificil", spune el. "Mi-a luat câteva luni pentru a mă alătura în cele din urmă rândurilor apărătorilor Ucrainei".

Acum, cu familia sa în Ucraina - unde consideră că sunt mai în siguranță - Cezar spune că este unul dintre cei aproximativ 200 de cetățeni ruși care luptă în prezent alături de forțele ucrainene, împotriva armatelor din propria lor țară. 

În opinia lui Cezar, forțele Moscovei nu sunt adevărați ruși.

"Da, îmi ucid compatrioții, dar ei au devenit criminali", explică el. "Au venit pe un pământ străin pentru a jefui, ucide și distruge. Ei ucid civili, copii și femei", potrivit CNN.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te