Lavrov, în război cu Occidentul. Fiicele, trimise la studii la Londra și New York. Taxe: 100.000$/an

DE Petre Bădică | Actualizat: 04.06.2023 - 17:41
Lavrov, în război cu Occidentul. Fiicele, trimise la studii la Londra și New York - Foto: USA Today
Fiica lui Lavrov, Ekaterina-Foto: YouTubekobieta.wp.pl

Ministrul de externe, Serghei Lavrov, și purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov sunt cei mai de încredere oameni ai lui Putin. Dușmani ai Occidentului, ei își trimit copiii să învețe la universități exclusiviste din Occident.

SHARE

Părinții lor sunt printre cei mai influenți oameni din Rusia și susțin războiul împotriva Ucrainei. Dar, dețin proprietăți imobiliare de primă mână pe cele mai exclusiviste bulevarde din capitalele europene unde și-au „cazat” copiii. Aceștia pot fi văzuți publicând poze pe rețelele de socializare din vacanțe exotice. Sau, din campusurile occidentale, arată o analiză CNN.

Faceți cunoștință cu copiii de la Kremlin.

Ministrul de externe Serghei Lavrov și-a trimis fiicele la universități prestigioase din Londra și New York.

Chiar și fiica iubitei lui Lavrov pare să beneficieze de poziția influentă a acestuia. Ea a postat fotografii de pe un iaht de lux, apoi imagini cu ea într-o stațiune de schi austriacă. Ea a închiriat vila de pe o plajă ce aparține unui oligarh bogat.

Polina Kovaleva - pe care guvernul britanic o numește "fiica vitregă" a lui Lavrov, chiar dacă acesta nu este căsătorit oficial cu mama sa - deținea un apartament de 5,8 milioane de dolari într-unul dintre cele mai scumpe cartiere din Londra.

Citește și: FOTO La 26 de ani, fata vitregă a ministrului Lavrov, vilă de 4 milioane €, în Londra. Se confiscă

Fundația Anticorupție a dezvăluit că Kovaleva a cumpărat apartamentul din Kensington când avea 21 de ani. Apartamentul se află la câțiva pași de Imperial College, pe care ea l-a și frecventat.

Fiica mult mai puțin vizibilă a lui Lavrov, Ekaterina Vinokurova, acum în vârstă de 40 de ani, a urmat cursurile Universității Columbia din New York, unde a locuit timp de 17 ani, înainte de a-și obține diploma de absolvire la London School of Economics. Atât Kovaleva, cât și Vinokurova au fost sancționate de Marea Britanie la începutul războiului.

La Universitatea Columbia un an școlar costă 87.000 $. Dacă ar primi 1.000$ bani de buzunar, pe Lavrov studiile l-ar fi costat 100.000$ pe an.

Alungați din Georgia

Ekaterina Vinokurova (Lavrova), fiica ministrului rus de Externe, Serghei Lavrov, și soțul ei, care se află sub sancțiuni occidentale, au părăsit Georgia, unde urma să participe la nunta unei rude, pe fondul unui val de proteste în țară.

După cum a raportat postul TV de opoziție Mtavari, fiica lui Lavrov, care este căsătorită cu omul de afaceri rus Alexander Vinokurov, a venit în Georgia pentru a participa la nunta fratelui soțului ei.

Kvareli Lake Resort a negat că Lavrova sau vreuna dintre rudele ministrului rus de Externe ar fi fost acolo.

În apropierea clădirii au izbucnit ciocniri între poliție și protestatari care cereau ca rușii să părăsească Georgia.

Ministerul Afacerilor Interne din Georgia a confirmat oficial că 16 persoane au fost reținute la proteste, inclusiv unii politicieni din opoziție.

Citește și: Fiica lui Lavrov și soțul ei, escortați de securitate afară din Georgia. „Afară cu rușii”

Fata lui Peskov are gusturi rafinate

Una dintre familiile de frunte ale presupusei corupții ruse este cea a lui Dmitri Peskov, adjunctul șefului de cabinet și purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin.

În timp ce Trezoreria SUA nu a detaliat excesele, Peskov - care a deținut funcții înalte la Kremlin timp de aproape un deceniu și care ar fi câștigat 173.000 de dolari în 2020 - a fost văzut purtând un ceas de firmă de 600.000 de dolari și a mers într-o lună de miere pe un iaht care se închiriază cu 430.000 de dolari pe săptămână în largul coastei Sardiniei, potrivit unei investigații a Fundației Anticorupțe.

Statele Unite l-au sancționat pe Peskov, pe soția sa și pe cei doi copii adulți (din două căsătorii anterioare), declarând că familia duce „un stil de viață luxos, care nu se potrivește cu salariul de funcționar public al lui Peskov și care este probabil construit pe averea obținută în mod ilicit din legăturile lui Peskov cu Putin". Cel puțin doi dintre copiii săi au fost crescuți în mare parte în Europa de Vest înainte de a se întoarce la Moscova la vârsta adultă.

Fiica, în vârstă de 24 de ani a lui Peskov din a doua căsătorie, Elizaveta Peskova a declarat la o televiziune rusă că se simte "mai bine în mediul european" și a numit sistemul de educație din Rusia un "adevărat iad".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te