FOTO La 26 de ani, fata vitregă a ministrului Lavrov, vilă de 4 milioane €, în Londra. Se confiscă

DE Alex Darvari | Actualizat: 24.03.2022 - 22:23
FOTO La 26 de ani, fata vitregă a ministrului Lavrov, vilă de 4 milioane €, în Londra. Se confiscă / newsunzip

Marea Britanie urmează să îi înghețe conturile și activele fiicei vitrege a lui Serghei Lavrov, Polina Kovaleva. Numărul oligarhilor supuși sancțiunilor în Marea Britanie sunt de peste 30.

SHARE

Cea mai proeminentă țintă a sancțiunilor Marii Britanii împotriva Rusiei este Polina Kovaleva, absolventă a Imperial College, o tânără în vârstă de 26 de ani, care locuiește într-o casă de 4 milioane de lire sterline în Kensington.

Polina a mers la un internat privat din Bristol înainte de a obține o diplomă în economie la Universitatea Loughborough și mai târziu a absolvit un master în economie și strategie pentru afaceri la Imperial College London.

Ea a continuat să lucreze pentru Gazprom, gigantul energetic rus, unde a ajutat la fuziuni și achiziții și mai târziu a lucrat la Glencore, compania minieră. Înainte de a-și cumpăra propria casă, ea a locuit în Holland Park, în vestul Londrei, într-un apartament dintr-o casă care este deținută de ambasada Rusiei, scrie Daily mail.

La 26 de ani, fata vitregă a ministrului Lavrov, vilă de 4 milioane €, în Londra. Se confiscă

Polina locuiește acum într-un apartament, despre care documentele de carte funciară afirmă că l-a cumpărat pentru 4,4 milioane de lire sterline fără ipotecă în 2016, când avea 21 de ani, într-un bloc chiar lângă Kensington High Street. Încă nu se știe cine a plătit pentru apartamentul Polinei. Ea împarte apartamentul cu un bărbat, despre care se crede că este partenerul ei.

Citește și: Războiul din Ucraina i-a năruit căsnicia și afacerile Mariei Voronțova, fiica cea mare a lui Putin

Proprietatea face parte dintr-un complex imobiliar de lux, care oferă o piscină, sală de sport, spa, cinema, simulator de golf, sală de jocuri și vedere la Kensington și Holland Park.

Se spune că mama Polinei este Svetlana Poliakova, în vârstă de 51 de ani, un membru marcant al Ministerului rus de Externe care îl însoțește pe Lavrov în fiecare călătorie în străinătate și cu care are o relație de la începutul anilor 2000. Se zvonește că ea este soția neoficială a lui Lavrov.

Citește și: Președintele ucrainian, Volodimir Zelenski, ar putea să susţină un discurs în Parlamentul României

Maria Pevchikh, șefa investigațiilor la Fundația Anticorupție a lui Navalnîi, a spus că Lavrov și Poliakova sunt împreună de „aproximativ două decenii”.

Întrebând de unde a obținut Polina banii pentru a-și cumpăra apartamentul, Pevchikh a spus: „Tatăl biologic al Polinei nu este foarte bogat. Ea nu are un soț oligarh. Cu toate acestea, la 21 de ani, a cumpărat un apartament pentru 4,4 milioane de lire sterline.

Mama Polinei trăiește mult peste ceea ce un angajat al Ministerului de Externe și-ar putea permite.

Ea și familia ei dețin imobile în Rusia și Marea Britanie, în valoare de aproximativ 1 miliard de ruble.

La acea vreme, bunurile erau estimate la 13,6 milioane de dolari.

Oficial, Lavrov este căsătorit cu Maria, iar cuplul are o fiică Ekaterina, de 40 de ani. În ciuda acestui fapt, Lavrov a fost văzut în călătorii în străinătate însoțit de Poliakova.

Pevchikh a spus că Poliakova și fiica ei vor avea toate bunurile „înghețate”.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te