Slujba de vis pe care nu o vrea nimeni: 50.000$ pe insula unde ajung doar starurile de la Hollywood

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 31.10.2022 - 18:25
Insulei de Sud a Noii Zeelande, un sit al Patrimoniului Mondial Unesco FOTO: Newszeeland.com

Departamentul de Conservare caută un supraveghetor pentru biodiversitate pe coasta sălbatică și îndepărtată a Insulei de Sud a Noii Zeelande, un sit al Patrimoniului Mondial Unesco, locul în care s-a filmat celebra trilogie „Stăpânul Inelelor”.

SHARE

Jobul presupune naveta cu elicopterul, iar salariul este pe măsură, informează The Guardian.

Activitatea se desfășoară în Te Wāhipounamu, o zonă care cuprinde 26.000 de kilometri pătrați de lanțuri muntoase, plaje izolate și păduri native, clasificată ca zonă a Patrimoniului Mondial Unesco în 1990.

Lanțurile sale muntoase sunt, de fapt, fundalul Munților Albi (Ered Nimrais), acolo unde s-a filmat trilogia "Stăpânul Inelelor".

Totuși, în ciuda avantajelor considerabile, Departamentul de Conservare din Noua Zeelandă se chinuie să atragă candidați pentru postul vacant. Pentru că nu a fost găsit niciun localnic dornic să preia jobul, căutarea s-a extins la nivel global.

Câștigătorul postului va lucra pentru protejarea populațiilor nou descoperite de kiwi Haast tokoeka, precum și pentru monitorizarea populațiilor locale de foci și șopârle, dar și pentru controlul prădătorilor și monitorizarea păsărilor cântătoare locale.

”Se lucrează într-unul dintre cele mai uimitoare medii naturale"

Anunțul de angajare descrie regiunea ca fiind un "loc extrem de special de locuit, înconjurat de munți și de ocean, cu activități nesfîrșite pentru un pasionat de aer liber". Salariile variază între 41.000 și 53.000 de dolari americani.

Cu toate acestea, până acum, doar trei persoane au cerut informații despre acest loc de muncă, potrivit publicației New Zealand Herald.

Citește și: Județul unde la fiecare 80 de copii născuți, unul își pierde familia. 8.600 de abandonuri în 2021

Managerul de operațiuni al Departamentului de Conservare, Wayne Costello, a spus că jobul este potrivit pentru oamenii cărora le place să petreacă timpul în natură și se simt confortabil cu un anumit grad de izolare.

"Se lucrează într-unul dintre cele mai uimitoare medii naturale pe care țara le are de oferit", a declarat, pentru Stuff, Costello.

Citește și: HARTA Pe unde va trece trenul care va înconjura, dar va avea și stații în interiorul Bucureștiului

"Este pur și simplu spectaculos. Dar nu este pentru toată lumea. Ar trebui să fii autonom și să poți lucra în aer liber. Dacă ești interesat de operă și teatru, probabil că nu este pentru tine", a adăugat acesta.

Departamentul de Conservare nu este singura instituție din Noua Zeelandă care luptă pentru a atrage muncitori către frumusețea sălbatică a zonei. Și Agenția de Dezvoltare Regională a anunțat că face angajări.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te