Ireal ce au putut găsi polițiștii în portbagajul BMW-ului unui român care voia să intre în Anglia

DE Daniel Toșa | Actualizat: 01.02.2024 - 10:15
Ireal ce au putut găsi polițiștii în portbagajul BMW-ului unui român care voia să intre în Anglia - Foto: Profimedia images - Caracter ilustrativ

Ireal ce au putut găsi polițiștii în portbagajul BMW-ului unui român. Un cetățean român a fost condamnat la trei ani de închisoare de către instanța de la Dieppe, la scurt timp după ce a fost prins încercând să intre în Anglia cu niște genți sport foarte suspecte.

SHARE

Cetățeanul român, în vârstă de 30 de ani, a fost oprit în portul Dieppe, unde se pregătea să urce pe un feribot către Anglia.

La un control amănunțit în portbagaju BMW-ului său, polițiștii au făcut o descoperire șocantă.

Ireal ce au putut găsi polițiștii în portbagajul BMW-ului unui român care voia să intre în Anglia

Descoperirea neobișnuită a avut loc vineri, 26 ianuarie 2024, când vameșii au găsit doi adolescenți de origine vietnameză ascunși în două genți de sport extrem de mici, având dimensiunile de 80 cm pe 40 pe 50 cm.

La tribunalul de la Dieppe, inculpatul a negat inițial faptele, dar ulterior și-a schimbat declarațiile, povestind aproape întreaga întâmplare.

El a relatat că a fost contactat de un moldovean, pe care l-a descris drept un traficant important de persoane, în timp ce se afla în România. A acceptat să transporte adolescenții în Anglia pentru a câștiga bani, fiind plătit cu 450 de euro pe lună în calitate de curier Amazon.

Citește și: Interlopul Romeo de la Constanța, condamnat pentru sclavie modernă în Anglia, adus în România

Românul a primit cheia mașinii și a ajuns în Franța cu un avion, așteptând zece zile într-un hotel până când i s-a indicat unde se afla BMW-ul parcat. El susține că s-a întâlnit cu cei doi tineri la Clichy, în regiunea pariziană, și că aceștia au venit cu genți de sport noi. Călătoria împreună s-a încheiat în portbagaj în ultimii șapte kilometri, restul drumului fiind parcurs pe bancheta din spate a mașinii.

În ciuda declarației sale, adolescenta vietnameză a declarat anchetatorilor că a stat în portbagaj de la plecare, având cu ea un obiect tăietor pentru a deschide gențile, dacă era necesar. Procurorul a subliniat că fermoarul genților era ușor întredeschis, dar insuficient pentru asigurarea adecvată a aerului, menționând că gențile aveau și tăieturi pe ele.

Citește și: Pentru ce a luat 11 ani de închisoare un proxenet român în Anglia. A fost judecat în 4 luni

Românul a fost condamnat pentru tentativa de trafic de persoane, iar avocatul său a încercat să minimalizeze acțiunile clientului, afirmând că acesta era doar o "verigă în lanț" și că a fost exploatat, susținând că traficul de persoane este mai răspândit decât se crede.

Avocatul a adăugat că revenirea în România ar însemna semnarea condamnării la moarte pentru client, deoarece acesta a furnizat informații despre trafic, potrivit actu.fr.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te