Grupul Bilderberg sub „sabia” războiului. Șeful NATO, Dmitro Kuleba, invitați la reuniunea secretă

DE Adina Mutăr | Actualizat: 19.05.2023 - 09:50
Tanc Leopard (imagine cu caracter ilustrativ)-Foto: Profimedia Images

Grupul ultrasecret Bilderberg a invitat anul acesta, printre cei 130 de participanți din 23 de țări, pe șeful NATO, comandantul aliaților în Europa și ministrul de Externe al Ucrainei, Dmitro Kuleba.

SHARE

Șefi de stat, lideri din industrie, mass-media, finanțe și tehnologie, potrivit listei de participanți și agendei de lucru, participă la cea de-a 69-a întâlnire a Grupului Bilderberg.

Evenimentul din acest an are loc în perioada 18-21 mai într-un hotel de lux din Lisabona, Portugalia, unde membrii vor avea discuții cu ușile închise despre orice, de la Inteligența Artificială și China, la sistemul bancar și războiul din Ucraina.

Grupul Bilderberg sub sabia războiului

Subiectele cheie de discuție la întâlnirea din acest an au fost publicate de organizatorii săi joi, oferind o perspectivă asupra a ceea ce consideră că sunt cele mai presante probleme în afacerile globale: Inteligența Artificială, sistemul bancar și provocările fiscale, pericolul China, tranziția energetică, amenințări transnaționale și, cel mai fierbinte subiect, războiul din Ucraina și strategia NATO.

Potrivit listei de participanți, Inteligența Artificială va fi reprezentată de CEO-ul OpenAI, Sam Altman, șeful ChatGPT, CEO-ul Microsoft Satya Nadella, șeful DeepMind Demis Hassabis și fostul CEO Google Eric Schmidt.

Titanilor tehnologiei li se vor alătura persoane importante politice și strategice, inclusiv fostul secretar de stat american Henry Kissinger, secretarul general al NATO Jens Stoltenberg, ministrul de Externe ucrainean Dmitro Kuleba și generalul  Christopher Gerard Cavoli, șeful Comandamentului European al Statelor Unite și comandant suprem al aliaților în Europa, potrivit CNBC.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a lăudat „planurile complet noi de apărare NATO” ale lui Cavoli, spunând că acesta este „pur și simplu liderul potrivit, la postul potrivit, la timpul potrivit."

Apărarea flancului estic al NATO cu Marea Neagră ca zonă strategică nu sunt pe listă

Discuțiile se vor axa pe ajutorul acordat Ucrainei pentru a învinge Rusia, strategii militare de contracarare a pericolului rusesc pentru Europa, și nu numai, și posibile soluții viabile de a se restabili pacea în regiune.

Trei invitați din Polonia se află pe lista restrictivă a Grupului Bilderberg, țară care a căpătat o importanță deosebită în gestionarea războiului din Ucraina.

Apărarea flancului estic al NATO cu Marea Neagră ca zonă strategică se pare că nu se află pe agenda de lucru a întrunirii.

Citește și: VIDEO Omul care a supraviețuit celor două bombe atomice. Era din Nagasaki și lucra în Hiroshima

În timp ce participanții susțin că politici globale nu sunt formulate la întâlnirile ce au loc cu ușile închise, discuțiile preced întotdeauna evenimente majore, cum ar fi întârzierea războiului din Irak, crearea monedei unice euro și colapsul financiar din 2008, ca să numim doar câteva.

„Întâlnirea Bilderberg este un forum pentru discuții informale despre probleme majore. Întâlnirile se desfășoară conform Regulii Chatham House, care prevede că participanții sunt liberi să folosească informațiile primite, dar nici identitatea, nici afilierea vorbitorilor sau a oricărui alt participant nu pot fi dezvăluite”, au declarat organizatorii la lansarea evenimentului anual.

Citește și: „Planul de pace” al trimisului Chinei la Kiev: Înghețarea trupelor ruse pe teritoriul ucrainean

Evenimentul este organizat de Fundația Bilderberg Meeting, care este guvernată de un comitet de conducere rotativ și este finanțat printr-o varietate de mijloace.

Nu se percepe taxă de participare la eveniment, deși participarea se face doar pe bază de invitație și se așteaptă ca participanții să își acopere propriile costuri de călătorie și cazare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te