BERLIN 4,5% din școli au raportat cazuri de COVID-19 în primele două săptămâni de cursuri

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 21.08.2020 - 15:57
Sursa foto: rt.de

41 din cele 825 de școli din Berlin, adică 4,5%, au raportat cazuri de infectare cu coronavirus, la două săptămâni de la începerea cursurilor, scrie ziarul Berliner Zeitung.

SHARE

Ziarul se bazează pe datele furnizate de autorităţile din domeniul învăţământului din Berlin, potrivit cărora 37 de şcoli au plasat în carantină o parte dintre elevi, profesori, sau din ambele categorii, în urma depistării a cel puţin un caz de infectare în comunitatea şcolară. 

Lista include atât şcoli publice, cât şi private, dar lipsesc unele centre şcolare în care au fost semnalate cazuri, în timp ce pentru şcolile profesionale încă nu au fost prezentate date oficiale.

În alte două şcoli, măsurile de carantină au fost deja ridicate. Potrivit responsabilei pentru educaţie a Berlinului, Sandra Scheeres, aceste date arată că „şcolile nu sunt în sine focare” şi că de regulă „infecţiile ajung în şcoală din afară”, mai scrie publicația, citată de Agerpres. 

Potrivit datelor furnizate joi la 15:00 ora locală, cazurile de contagiere cu coronavirus la Berlin după două săptămâni de cursuri, nu constituie încă un pericol pentru funcţionarea în mod regulat a şcolilor, notează Berliner Zeitung.

În majoritatea centrelor de învăţâmânt cu cazuri confirmate, acestea se referă la un elev sau la un profesor infectat, fără să fie depistate şi alte contagieri. Totuşi impactul ar putea fi considerabil, dacă se au în vedere cazurile suspecte şi consecinţele pe care le implică existenţa chiar şi a unui singur caz într-o şcoală, subliniază ziarul.

Prin urmare, sunt deja zeci de profesori şi sute de elevi plasaţi în carantină în tot Berlinul. În întreaga ţară autorităţile sanitare germane au raportat 1.427 noi contagieri cu coronavirus în ultimele 24 de ore, cea mai ridicată cifră după cea de la sfârşitul lunii aprilie când s-au înregistrat 1.700 de cazuri.

Numărul total al contagierilor de la raportarea primului caz, la 27 ianuarie, se ridică la 230.048, iar cel al deceselor a crescut la 9.260, după ce în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 7 noi decese, potrivit datelor furnizate de Institutul Robert Koch (RKI).

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.