Fundația Pădurea de Mâine a plantat prima sa pădure urbană în București

DE Daniel Toșa | 22.03.2022 - 12:28
Fundația Pădurea de Mâine a plantat prima sa pădure urbană în București/FOTO: Facebook - “Pădurea de Mâine”

Cu ocazia Zilei Internaționale a Pădurilor, Organizaţia “Pădurea de Mâine” a înființat prima pădure urbană, amenajată în Sectorul 5 al Capitalei.

SHARE

Pădurea în miniatură are o suprafaţă de 400 de metri pătrați şi reprezintă o alternativă atât la parcurile și grădinile familiare în peisajul urban, cât și la plantațiile forestiere obișnuite.

„Este un teren nou pentru noi,” spune Mihail Caradaică, directorul executiv al Fundației Pădurea de Mâine.

De asemenea, directorul a precizat că fundația a plantat, până acum, 800.000 de puieți pe 186 de hectare. Plantarea s-a desfăşurat pe terenuri forestiere cu dificultăți de regenerare, aflate în general la altitudini destul de mari, în munți.

May be an image of ‎outdoors and ‎text that says '‎CE O33 ددر (و‎'‎‎

Citește și: Asasini trimiși după Zelenski, dar și după Putin, ca „soluție” de încetare a războiului din Ucraina

„Aceasta este prima noastră pădure urbană și prima noastră plantație în București”, a adăugat Mihail Caradaică.

Citește și: Iohannis, pentru adoptarea de către Uniunea Europeană a unor sancţiuni suplimentare împotriva Rusiei

„Cu o suprafață de doar 400 de metri pătrați, micro-pădurea va împodobi un complex rezidențial aflat în construcție în sectorul 5 din București. Este o pădure de tip Miyawaki, însă: așa că beneficiile sale vor fi muuuuuult mai mari decât suprafața!

Pe un soare foarte colțuros și un vânt pe măsură, locatarii din blocuri au venit alături de noi pentru câteva ceasuri dedicate naturii”, au scris reprezentanţii pe pagina de Facebook.

May be an image of 3 people and outdoors

Această densitate asigură o evoluție rapidă a puieților și permite instalarea ecosistemului forestier chiar pe suprafețe foarte mici de teren – de la 100 de metri pătrați în sus.

În plus, pădurile Miyawaki cresc de zece ori mai repede, fără ajutorul fertilizatorilor sau pesticidelor și fără a avea nevoie de îngrijiri speciale după primii trei ani.

„Am plantat atât specii forestiere, cât și specii ornamentale,” explică Mihail Caradaică. „Avem stejar, frasin, paltin, mesteacăn, ulm și tei, dar și iasomie, liliac, sânger sau caprifoi – «mânuța Maicii Domnului», cum mai este cunoscut. Va fi o pădure înflorită și înmiresmată, spre bucuria locatarilor complexului, care au ținut neapărat să participe astăzi la plantare.”

Fundația Pădurea de Mâine s-a constituit în anul 2019 pentru a crește anvergura programului de reîmpădurire cu același nume, lansat în 2017, și pentru a extinde programele sale în direcții de promovare a silviculturii responsabile, proiecte de educație și dezvoltare comunitară. Pădurea de Mâine a luat naștere ca proiect de reîmpădurire a terenurilor private, dezvoltat de Asociația Administratorilor de Păduri și Universitatea Ștefan cel Mare din Suceava, cu sprijinul HS Timber Group. Mai multe detalii pe www.padureademaine.ro

May be an image of 4 people, people standing, outdoors and tree

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te