VIDEO HIMARS în acțiune. Doboară un elicopter din zbor și spulberă un depozit rusesc în Avdiivka

DE Daniel Toșa | Actualizat: 07.12.2023 - 14:38
HIMARS în acțiune. Doboară un elicopter din zbor și spulberă un depozit rusesc în Avdiivka - Foto: Profimedia images

S-a declanșat iadul după ce HIMARS a atacat un depozit rusesc din Avdiivka în care erau stocate mai multe echipamente militare, inclusiv bazine de combustibil pentru blindatele de pe front și chiar și un elicopter de atac.

SHARE

Sistemul american de artilerie HIMARS, o adevărată „sperietoare” pentru soldații lui Putin aflați în Ucraina a lovit din nou și a facut-o în cel mai devastator mod cu putință.

HIMARS în acțiune. Doboară un elicopter din zbor și spulberă un depozit rusesc în Avdiivka

Din imaginile publicate pe rețelele de socializare se vede ceea ce a fost odată un depozit rusesc de în care erau stocate mai multe echipamente militare, vehicule și bazine de combustibil de care rușii se foloseau în atacul lor asura localității Avdiivka transformată într-un cimitir apocaliptic în urma luptelor crâncene care durează de luni de zile.

Mai mult, forțele ucrainene au făcut publică o altă înregistrare video în care se vede momentul în care HIMARS lovește și distruge un elicopter rusesc aflat în zbor. Atacul s-ar fi desfășurat în zona frontului Lîman/ Kreminna. 

Citește și: Atac rusesc cu drone la granița României. Infrastructura portuară de la Dunăre, lovită

Imaginile au fost obținute miercuri, 6 decembrie, de la Biroul de comunicare strategică al Forțelor Armate ale Ucrainei, împreună cu o declarație în care se spune că: "Astăzi, piloții UAV ai Forțelor de Apărare au ajustat funcționarea HIMARS al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Ucraina reușește să țină piept asaltul rusesc asupra Avdiivka. Încă din luna octombrie, forțele rusești au lansat o ofensivă pe scară largă pentru a copleși Avdiivka, încercuind orașul dinspre nord și sud, în timp ce bombardau intens și așezările din jurul acestuia cu o gamă variată de proiectile artilerie, bombe lansate din aer și drone sinucigașe.

Citește și: Atac rusesc cu drone la granița României. Infrastructura portuară de la Dunăre, lovită

După avansurile crescânde ale rușilor în iarna precedentă, la începutul lunii octombrie, orașul devenise un proeminent bombat în linia frontului, cu poziții rusești atât pe flancul nordic, cât și pe cel sudic, la mai puțin de cinci kilometri de drumul principal spre zona urbană.

Deși câștigurile lor în zonă au fost lente și incredibil de costisitoare, forțele rusești au traversat, conform evaluărilor din surse deschise, linia de cale ferată la nord de Avdiivka în micul sat Stepove.

Citește și: SUA nu mai au bani pentru războiul din Ucraina, țară măcinată de corupție. Șefa armatei, arestată

Fără semne de încetinire a ofensivei, comparațiile cu lunga campanie de iarnă pentru Bakhmut, în care forțele ucrainene au fost puse într-o poziție din ce în ce mai precară în interiorul unui oraș de încercările rusești de a-l încercui, par din ce în ce mai valabile, potrivit kyivindependent.com.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te