Estonia construiește 600 de buncăre. Soldații vor întârzia ofensiva Rusiei până vin aliații

DE Adina Mutăr | 21.01.2024 - 19:30
Estonia construiește 600 de buncăre. Soldații vor întârzia ofensiva Rusiei până vin aliații - Foto: Mil.in.ua (imagine cu caracterilustrativ)

Estonia construiește 600 de buncăre. Soldații vor întârzia ofensiva Rusiei până vin aliații. Guvernul estonian a decis să construiască o linie de apărare cu 600 de buncăre din beton pentru a respinge o posibilă agresiune rusă.

SHARE

Estonia construiește 600 de buncăre, în care soldații vor încerca să întârzie o posibilă ofensivă a Rusiei până vin în ajutor aliații.

Construcția liniei de apărare se va desfășura la granițele de est ale statului, în zona Ida-Viru și în sud-estul Estoniei, în apropierea lacului Peipsi fiind construite unele fortificații.

Estonia construiește 600 de buncăre. Soldații vor întârzia ofensiva Rusiei până vin aliații

La o întâlnire de la Riga, miniștrii apărării baltice au convenit că Letonia și Lituania vor crea, de asemenea, o zonă de apărare similară la granița de est.

Pentru NATO, Estonia, Letonia și Lituania reprezintă o zonă operațională.

Potrivit lui Kaido Tiitus, consilier al vicecancelarului Ministerului Apărării, sunt necesare unități de protecție fizică la graniță pentru a „proteja teritoriul Estoniei de la primul metru” dacă este necesar.

„Rusia este și va rămâne cea mai mare amenințare la adresa securității Estoniei. Războiul din Ucraina a redus puterea ofensivă a Rusiei, dar, conform diverselor estimări, este gata să o recâștige în doi-trei ani. Trebuie să fim pregătiți și să facem prețul unui atac asupra Estoniei cât mai mare posibil pentru Rusia”, a spus Tiitus.

El a adăugat că elementele de apărare sunt necesare în cazul unui posibil atac pentru a întârzia inamicul la graniță și pentru a oferi timp aliaților să vină în ajutor, potrivit mil.in.ua.

Buncărele vor proteja armata de focul inamic și de fragmentele de obuze, fiind construit să reziste la o lovitură directă de obuze de 152 mm.

Citește și: Rusia se pregătește să atace țările NATO. Cât timp mai avem să ne pregătim? Avertismentul Poloniei

Fiecare buncăr este proiectat pentru zece persoane.

Dimensiunea buncărelor este de 30-35 de metri pătrați și este conceput astfel încât unitatea să poată rezista inamicului pentru o perioadă lungă de timp, fiind echipate și cu o zonă de dormit.

De asemenea, Forțele de Apărare Estoniene vor monta dinți de dragon, sârmă ghimpată și mine în apropierea liniilor de apărare.

Construcția buncărelor necesită acorduri cu proprietarii de terenuri și cooperare cu comunitățile locale, iar Ministerul Apărării va începe negocierile cu localnicii în săptămânile următoare.

Citește și: NATO cere Occidentului să se pregătească de „război total” cu Rusia. Când începe urgia?

Ministerul Apărării intenționează să permită proprietarilor de terenuri să folosească buncărele ca încăperi utilitare după semnarea unui contract.

Instalarea buncărelor va începe în prima jumătate a anului viitor și vor costa 60 de milioane de euro.

Capacitatea buncărelor depășește dimensiunea Forțelor de Apărare Estoniene în timp de pace. Cel mai probabil, acest număr de buncăre este construit în vederea contingentului statelor membre NATO din regiunea baltică.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te