NATO cere Occidentului să se pregătească de „război total” cu Rusia. Când începe urgia?

DE Adina Mutăr | Actualizat: 19.01.2024 - 22:23
NATO cere Occidentului să se pregătească de „război total” cu Rusia - Foto: skynews.com (imagine cu caracter ilustrativ)

NATO cere Occidentului să se pregătească de „război total” cu Rusia. Când începe urgia?. Rob Bauer, președintele Comitetului militar al NATO, a avertizat că civilii din Occident ar trebui să se pregătească pentru „războiul total” cu Rusia.

SHARE

NATO cere Occidentului să se pregătească de „război total” cu Rusia. Când începe urgia?  

Amiralul Bauer crede că Suedia a făcut ceea ce trebuie, îndemnând populația, la începutul acestei luni, să se pregătească pentru război.

NATO cere Occidentului să se pregătească de „război total” cu Rusia. Când începe urgia?

„Trebuie să realizăm că nu este suficient că avem pace. Și de aceea avem planuri. De aceea noi, forțele NATO, ne pregătim pentru un conflict cu Rusia”, a declarat Bauer pentru Sky News, citat de pravda.com.ua.

"Discuția este mult mai largă. Este vorba, de asemenea, de baza industrială, de oamenii care trebuie să înțeleagă că joacă un rol."

Amiralul Bauer crede că Suedia a făcut ceea ce trebuie, îndemnând populația să se pregătească pentru război.

„Aceasta începe de aici: conștientizarea că nu totul este planificabil și că nu totul va fi în următorii 20 de ani.”

Avertismentul său a venit în ajunul începerii celui mai mare exercițiu al NATO de după Războiul Rece, în care Alianța exersează să respingă o invazie a forțelor ruse.

Citește și: Ministrul Apărării din Germania avertizează Europa: „Putin ar putea extinde războiul din Ucraina”

NATO va organiza exerciții militare la scară largă în februarie, care implică 90.000 de militari, pentru a repeta scenariul unui atac rusesc pe teritoriul unui membru NATO.

Bild a raportat că a obținut acces la un document secret al Bundeswehr – un scenariu de antrenament care descrie pas cu pas modul în care s-ar putea dezvolta un conflict militar între Rusia și NATO. 

Scenariul descrie acțiunile Rusiei și ale Occidentului lună de lună, culminând cu desfășurarea a sute de mii de soldați NATO și inevitabil izbucnirea războiului în vara anului 2025.

Citește și: Rușii încep războiul electronic cu NATO. Polonia și coridorul Suwalki, lăsate fără semnal GPS

Și Boris Pistorius, ministrul federal al Apărării al Germaniei, a avertizat că Rusia ar putea ataca o țară NATO în viitorul apropiat.

„Trebuie să ținem cont de faptul că [președintele rus, Vladimir Putin, ar putea într-o zi să atace chiar și o țară NATO. Experții noștri cred că acest lucru s-ar putea întâmpla în următorii 5-8 ani”.

Pistorius a spus că Rusia continuă să amenințe alte țări și a menționat amenințarea sa recentă împotriva statelor baltice.

Ministrul a propus introducerea serviciului militar obligatoriu modificat în Germania și așteaptă ca Ministerul Apărării să elaboreze diferite opțiuni pentru implementarea acesteia până la sfârșitul lunii aprilie.

El a mai spus că este pregătit să permită rezidenților germani care nu au cetățenie germană să se alăture forțelor armate.

„Vom fi primele forțe armate din Europa care va face acest lucru”, a spus Pistorius, adăugând că unii rezidenți germani sunt imigranți din a treia sau a patra generație și totuși nu au cetățenie.

Ministrul german al Apărării a mai spus că fondurile disponibile în prezent nu mai sunt suficiente pentru a asigura securitatea Germaniei și s-a exprimat în sprijinul unei reforme, pentru securitatea națională. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te