Efectul hipnotizării lui Călin Georgescu. Ministrul Educației: „Liceeni cred că suntem geto-daci”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 23.07.2025 - 13:03
Efectul hipnotizării lui Călin Georgescu. Ministrul Educației: „Liceeni cred că suntem geto-daci” - Foto: Profimedia images
Efectul hipnotizării lui Călin Georgescu. Ministrul Educației: „Liceeni cred că suntem geto-daci” - Foto: Profimedia images

Deși pare de necrezut, în 2025, din cauza propagandei extrem de agresive ce îl are în centru pe Călin Georgescu, și „dacificarea” României, elevii absolvenți de liceu că „suntem geto-daci”. Ministrul educației atrage atenția asupra ratei ridicate de analfabetism funcțional.

SHARE

Cum poate distruge viitorul României „efectul hipnotizării Călin Georgescu”? „Când ies din școală, elevii cred că suntem geto-daci”. Ministrul educației, Daniel David, critică dur starea învățământului preuniversitar din România și anunță revenirea, din anul școlar 2025-2026, a disciplinelor „Istoria României” și „Geografia României” în programa de liceu.

Efectul hipnotizării lui Călin Georgescu. Ministrul Educației: „Liceeni cred că suntem geto-daci”

Miniștrul spune că este „inacceptabil” ca absolvenții să creadă că „suntem geto-daci” și atrage atenția asupra ratei ridicate de analfabetism funcțional, din cauza căreia personaje toxice precum Călin Georgescu sau George Simion au ajuns să creeze un val uriaș de ură și diviziune socială printr-o propagandă extrem de agresivă de alterare a istoriei României pe rețelele de socializare.

Ministrul educației, Daniel David, a declarat că modul în care este istoria este predată în prezent duce la rezultate absurde: „Copiii, când ies din școală, cred că suntem geto-daci. Nu se poate!”, scrie Antena 3.

Citește și: FOTO Propaganda comunistă, reînviată de Călin Georgescu. Ceaușescu admirat de 66% dintre români în 2025

Foto: Profimedia images

Analfabetismul funcțional în rândul elevilor, aproape de 50%

Reforma vine în contextul unei controverse iscate la începutul anului, când au fost puse în dezbatere noile planuri-cadru pentru gimnaziu și liceu. Inițiativa a stârnit reacții virulente din partea mediului academic: 12 decani de la facultăți de istorie și președintele Academiei Române au semnat un memorandum în care cereau păstrarea, în ultimii doi ani de liceu, a cel puțin unei ore de istorie universală sau istorie a românilor pe săptămână.

Daniel David a respins acuzațiile privind eliminarea istoriei din programă, explicând că scopul real a fost reorganizarea și eficientizarea acesteia: „Când generezi spre 50% zonă de analfabetism funcțional, într-un proces de educație, trebuie să-ți dea de gândit. Ceva nu funcționează și acel sistem trebuie schimbat. Este inacceptabil!”.

Foto: Profimedia images

Citește și: Călin Georgescu vrea izolaționalismul economic pe modelul Ceaușescu. Străinii, dați afară din țară

Oficialul a precizat că problemele din sistemul de învățământ se agravează atunci când se combină analfabetismul funcțional cu abandonul școlar, ceea ce duce la „rezultate dezastruoase”.

Publicul țintă pentru Călin Georgescu și George Simion

Acesta este poate principalul motiv pentru care Călin Georgescu, candidatul la prezidențiale asumat la vedere de Federația Rusă a manipulat și a transformat un procent important al populației României, în general slab și foarte slab școlarizată, într-o veritabilă sectă, extrem de ușor de manipulat cu tot felul de mesaje.

Susținătorii lui Călin Georgescu sunt atât de zombificați de mesajele acestuia, încât refuză să mai accepte orice informație banală, sau dovadă care vine să arate exact contrariul minciunilor și propagandei lui.

Citește și: Călin Georgescu reînvie nostalgia comunismului. Tiktok invadat de filme ce glorifică „Epoca de Aur”

Ultumul exemplu de acest fel este când o informație evident falsă - anunțul că „Stormy Danniels, avocata lui Trump” vine în România „să-l salveze pe Georgescu de dosarele penale” pe 31 septembrie. Susținătorii lui CG nu și-au pus niciodata problema să nu creadă o astfel de „informație”, deși nici data nu există în niciun calendar cunoscut omenirii și nici Stormy Danniels nu e avocată, ci o actriță pentru filme de adulți.

„Copiii, când ies din școală, cred că suntem geto-daci”

În ceea ce privește predarea istoriei, ministrul susține că orele suplimentare trebuie alocate unor discipline relevante pentru cultura națională:

„Ore în plus pot să vină, dar trebuie să vină pentru discipline de cultură națională - Istoria Românilor, Geografia României, gramatica pe care trebuie să o readucem în liceu cu anumite unități de învățare – că nu putem să dăm pur și simplu ore de istorie în care să facem tot felul de lucruri, iar copiii, când ies din școală, cred că suntem geto-daci. Nu se poate!”.

Foto: Profimedia images

Citește și: Călin Georgescu, ode halucinante pentru Putin: "Rusia înseamnă lumină și suflet. UE este Mafia"

Daniel David a menționat că intenția sa a fost înțeleasă de experți și că Ministerul Educației a reușit să formuleze un pachet de cultură națională integrat în noua programă:

„Au înțeles și istoricii, au înțeles și geografii, au înțeles și cei din zona limbii și literaturii române și au venit cu propuneri prin care am creat un pachet de cultură națională și uite că, după 20 și ceva de ani, readucem la nivelul liceului Istoria României, Geografia României, lucruri care nu erau.”

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te