Donald Trump vrea să fie încătuşat în instanţă, când va compărea în Dosarul Stormy Daniels

DE Florin Budescu | Actualizat: 22.03.2023 - 12:13
Donald Trump vrea să fie încătuşat în instanţă, când va compărea în Dosarul Stormy Daniels - Foto: Flickr/Gage Skidmore

Fostul preşedinte Donald Trump ar dori să fie încătușat, pentru apariția sa în instanță, în Dosarul Stormy Daniels. Apropiații lui Trump au spus că nu sunt siguri dacă acesta vrea o "plimbare a infractorului", cum este supranumită în SUA apariţia în cătuşe.

SHARE

Donald Trump le-a spus consilierilor că dorește să fie încătușat, atunci când îşi va face apariția în instanță, în Dosarul Stormy Daniels.

Donald Trump vrea să fie încătuşat în instanţă

Trump este acuzat de un mare juriu din Manhattan, pentru rolul său în plata unor bani, pentru tăcerea starului de filme pentru adulți Stormy Daniels, au declarat mai multe surse apropiate fostului președinte, conform The Guardian.

Fostul președinte ar fi motivat că, din moment ce ar trebui să meargă la tribunal și să se predea autorităților, pentru amprentare și o fotografie de recunoaştere, au spus sursele, ar putea la fel de bine să transforme totul într-un spectacol.

Iniţial, se zvonise că Trump nu va depune mărturie în dosar.

Citeşte şi: Donald Trump nu va depune mărturie în Cazul Stormy Daniels, actriţă posibil plătită să tacă

Insistența din ce în ce mai mare a lui Trump, că vrea să fie încătușat, cu mâinile la spate, pentru o "plimbare a infractorului", pare să provină din diverse motivații, inclusiv că vrea să proiecteze o sfidare, în fața a ceea ce el vede ca fiind o urmărire penală nedreaptă, și că aceasta i-ar galvaniza baza electorală, pentru campania prezidenţială de anul viitor.

Dar mai presus de toate apropiații Trump au spus că e profund îngrijorat că orice aranjament special, cum ar fi prima sa apariție în instanță, prin link video sau furișarea sa în tribunal, îl va face să arate slab sau ca un învins.

În ultimele 48 de ore, forţele de ordine s-au pregătit de ce e mai rău.

Citeşte şi: Arestarea lui Donald Trump, „un război total”. 36.000 de polițiști din New York în alertă

Discuțiile recente pe care le-a avut Trump, cu privire la dosarul documentelor secrete din reşedinţa sa de la Mar-a-Lago, deschid o fereastră spre temerile și anxietățile fostului președinte, întrucât marele juriu, care se întrunește mâine, pare pe cale să returneze un rechizitoriu.

Echipa juridică a lui Trump, în cazul banilor pentru Stormy Daniels, ar fi renunțat la ideea ca acesta să meargă în persoană și i-ar fi recomandat lui Trump să programeze o audiere de la distanță, citând chiar îndrumări de la serviciile secrete, despre potențiale probleme de securitate.

Respingere

Dar Trump a respins această abordare și le-a spus diverșilor aliați, în weekend, că nu-i pasă dacă cineva îl împușcă, pentru că va deveni un martir.

El a adăugat ulterior că, dacă ar fi împușcat, probabil că va câștiga președinția, în anul 2024, au spus sursele citate.

Rămâne incert când marele juriu din Manhattan ar putea returna rechizitoriul din dosar.

Nu se ştie cât de conştient de Trump de implicaţii

Oamenii apropiați lui Trump nu ar putea fi siguri cât de serios este să fii încătușat, ca fost şef de stat, pentru o "plimbare a infractorului", dar intenţia ar putea fi dejucată dacă procurorul districtual, Alvin Bragg, decide să nu-l încătușeze și refuză să-i permită să treacă pe lângă camerele de luat vederi astfel.

Consilierii lui Trump nu ştiu sigur dacă Trump înțelege cu adevărat enormitatea a ceea ce ar putea însemna o astfel de apariţie, din punct de vedere legal, în parte pentru că a părut uneori deconectat de actualitate, pe măsură ce ancheta a avansat.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te