Arestarea lui Donald Trump, „un război total”. 36.000 de polițiști din New York în alertă

DE Adina Mutăr | Actualizat: 22.03.2023 - 09:25
Poliția New York-Foto: Profimedia Images

Arestarea lui Donald Trump ar putea declanșa „un război total”, consideră unul dintre avocații fostului președinte. Trump, în vârstă de 76 de ani, ar putea fi arestat săptămâna aceasta în Manhattan.

Investește în acțiuni cu 0% comision!

Capitalul tău este expus riscurilor.
SHARE

Arestarea lui Donald Trump ar putea avea loc imediat după ce marele juriu își încheie deliberările în cazul de plată către starul porno Stormy Daniels, în 2016, pentru ca aceasta să nu dezvăluie relația pe care a avut-o cu fostul președinte.

Unele surse cred că Trump, 76 de ani, va fi arestat „cel mai devreme miercuri”. 

Între timp, forțele de poliție din SUA făceau pregătiri pentru posibile tulburări în cazul în care fostul președinte va fi arestat.

Departamentul de poliție din New York a dat instrucțiuni tuturor celor 36.000 de ofițeri să fie în uniformă și în stare de alertă înaintea posibilei arestări a fostului președinte Trump.

Arestarea lui Donald Trump, „un război total”

Poliția din New York și poliția Capitoliului din Washington D.C. fac pregătiri pentru potențiale tulburări în cazul în care Trump va fi pus sub acuzare, deși au declarat că nu au existat amenințări specifice, potrivit FoxNews

Surse din cadrul forțelor de ordine au declarat însă că, cel mai probabil, Trump va fi pus sub acuzare miercuri.

Un avocat al fostului președinte Trump a declarat că va fi "un război total" dacă Trump va fi pus sub acuzare și arestat în ancheta procurorului districtual din Manhattan, potrivit The Hill

"Pot face ce vor. În acel moment, va fi un război total", a declarat avocatul lui Trump, Joe Tacopina. 

Donald Trump a declarat că este victima unui „complot de extorcare al lui Stormy Daniels”, afirmând că este vizat de „o serie de investigații oribile ale stângii radicale democrate”.

Fostul președinte a avertizat pe Truth Social: "Nu vin după mine, vin după voi. Eu doar le stau în cale. Și întotdeauna voi sta în calea lor”.

Trump, în fruntea sondajelor pentru alegeri

Avocații lui Trump l-au înrolat pe Robert Costello, care l-a consiliat anterior pe Michael Cohen, să depună mărturie împotriva acestuia și să încerce să afecteze versiunea lui despre evenimente.

Citește și: 300.000 de soldați mobilizați la frontiera estică, răspunsul NATO la invazia Ucrainei de către Putin

Cohen a făcut plata către Daniels și a fost trimis la închisoare pentru încălcări ale finanțării campaniei electorale. El s-a întors acum împotriva lui Trump.

Costello a depus mărturie în caz, dar Trump crede în continuare că va fi arestat, pentru că  se află în fața tuturor celorlalți în sondaje, învingându-l atât pe probabilul contracandidat republican Ron DeSantis, cât și pe Joe Biden, dacă acesta va candida din nou.

Citește și: Pentagonul dă Ucrainei un model mai vechi de Abrams ce poate fi livrat mai repede

Acuzarea este așteptată cel mai devreme miercuri. Trump nu va veni probabil la New York decât la începutul săptămânii viitoare.

Există un martor suplimentar care va depune mărturie miercuri, așa că, dacă va exista o punere sub acuzare, aceasta nu se va întâmpla până miercuri sau joi. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2023 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te