Dispozițiile legii anti-LGBT vor fi aplicate în preajma școlilor și bisericilor în Ungaria

DE Alexandru Pop | 08.08.2021 - 11:18
Dispozițiile legii anti-LGBT vor fi aplicate în preajma școlilor și bisericilor în Ungaria/FOTO: Facebook/Orban Viktor

Guvernul ungar a anunţat sâmbătă că dispoziţiile controversatei sale legi împotriva homosexualităţii se vor aplica în vecinătatea bisericilor şi a şcolilor, transmite AFP.

SHARE

"Legea împotriva pedofiliei" a fost adoptată în iunie şi a fost iniţial menită să întărească sancţiunile împotriva abuzului asupra copiilor, dar i-au fost adăugate amendamente pentru a interzice promovarea homosexualităţii în rândul populaţiei cu vârsta sub 18 ani.

Citește și: Focul de pe insula Evia (Grecia) nu a atins mănăstirea Sf. David. Pădurea de pini din jur este scrum

Decretul guvernului care stabileşte modalităţile de aplicare a legii reglementează "expunerea sau reprezentarea" produselor care "exprimă homosexualitatea" sau reprezintă o "abatere de la identitatea corespunzătoare sexului de la naştere".

Dispozițiile legii anti-LGBT, aplicate în preajma școlilor

Vânzarea acestor produse va fi interzisă pe un perimetru de 200 de metri în jurul bisericilor, precum şi a şcolilor şi instituţiilor de protecţie a copiilor, a anunţat vineri executivul ungar.

Când aceste produse vor fi disponibile, ele vor trebui să fie vândute în ambalaje sigilate.

Legea a creat o nouă tensiune în relaţiile Ungariei cu Uniunea Europeană.

Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a numit-o "ruşine", iar Comisia a lansat proceduri de încălcare a dreptului comunitar împotriva Ungariei, argumentând că măsura încalcă regulile UE privind libertatea de exprimare, liberul schimb şi prestarea de servicii.

Această lege este privită ca parte a planului premierului naţionalist Viktor Orban de a transforma Ungaria într-o ţară aşa-zis "iliberală", bazată pe valori creştine conservatoare.

Citește și: După escapada la mare, Cristina Cioran s-a dus direct să-și vadă fetița aflată la incubator

Secţiunea ungară a organizaţiei Amnesty International a reacţionat la acest anunţ al guvernului de la Budapesta, apreciind că legea "va eşua mai devreme sau mai târziu".

"Între timp, este responsabilitatea tuturor să nu cedăm în faţa incitării condamnabile a guvernului", a declarat ONG-ul sâmbătă pe Facebook.

Anumiţi analişti consideră că ofensiva preşedintelui Orban împotriva comunităţii LGBT are drept scop consolidarea bazei sale electorale conservatoare în pregătirea alegerilor de anul viitor, arată Agerpres.

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.