De ce spune Rareş Bogdan că PNL încearcă o negociere cu Karl Nehammer, pe Schengen terestru? Prim-vicepreşedintele PNL, europarlamentarul Rareş Bogdan, anunţă că se negociază în continuare, pentru intrarea României în Schengen terestru.
Bogdan afirmă că se speră la un anunţ, în acest sens, în perioada 6-7 martie, când numeroşi lideri europeni se află la Bucureşti, pentru Congresul Partidului Popular European.
De ce spune Rareş Bogdan că PNL încearcă o negociere cu Karl Nehammer, pe Schengen terestru?
Unul dintre liderii care vor fi în capitala României va fi cancelarul austriac Karl Nehammer, principalul opozant al intrării României în Schengen.
Rareş Bogdan a fost întrebat despre intrarea României în Schengen şi cu graniţele terestre, după intrarea cu graniţele aeriene şi maritime.
Citeşte şi: România, lăsată de căruță? Bulgaria, pregătiri intense pentru aderarea la Schengen cu granițele
”Sigur că mi-ar place foarte mult ca, în momentul când veţi face emisiuni, probabil, cu toţi cei 13 şefi de stat şi de guvern care vin la Bucureşti, între 6 şi 8 (…) să putem să avem şi un anunţ excepţional.
Foto: INQUAM PHOTOS / George Călin
Nu ştiu dacă se va reuşi acest lucru. Nu ascund că lucrăm la asta, încercăm să obţinem o negociere, că, dacă tot vine Karl Nehammer şi îl vedem la faţă, măcar să vină şi cu un anunţ, să nu vină doar cu ideea de a-l înjura”, a răspuns prim-vicepreşedintele PNL, conform News.ro.
Citeşte şi: Cancelarul Austriei refuză aderarea României la Schengen, dar nu condamnă moartea lui Navalnîi
Rareş Bogdan continua că creadă că intrarea definitive în Schengen se poate obţine în acest an: ”Da, da, poate fi 2024 cu un anunţ prietenos făcut de liderii partidului de guvernământ din Austria, chiar la congresul de la Bucureşti (…)
Nu vreau să creez aşteptare”. Congresul Partidului Popular European are loc la Bucureşti, în perioada 6-7 martie.
Congresul PPE va reuni peste 2.000 de delegaţi din peste 40 de ţări, printre care se vor număra preşedintele Comisiei Europene, preşedintele Parlamentului European, şefi de state şi de guverne, preşedinţii de partide din partea PPE, dar şi comisarii europeni care fac parte din familia politică a popularilor europeni.