De ce au deschis avioanele rusești de luptă focul asupra propriilor soldați de la sol? I-au executat

DE Alex Darvari | Actualizat: 08.04.2024 - 16:34
De ce au deschis avioanele rusești de luptă focul asupra propriilor soldați de la sol? I-au executat - Foto: Profimedia Images (Imagine cu rol ilustrativ)

De ce au deschis avioanele ruseștide luptă focul asupra propriilor soldați de la sol? I-au executat, aflăm din mărturia unui ofițer care a făcut mărturisiri complete. Concluzia: aviația rusă a tras în proprii soldați ca aceștia să nu dezerteze.

SHARE

Avioanele de atac rusești au deschis focul asupra infanteriei lor, care se retrăgea în apropiere de Chasovy Yar.

Citește și: FOTO Nava rusă Serpukhov, înarmată cu rachete Kalibr care țintesc la 1.500 km, distrusă de drone

Citește și: De ce i-au împușcat soldații ruși pe prizonierii de război ucraineni? Ce „lecție” au vrut să ofere?

Acest lucru a fost declarat de Oleg Kalașnikov, un ofițer al serviciului de presă al brigăzii 26 de artilerie care poartă numele lui Roman Dachkevici.

Citește și: Pericol în Marea Neagră. Navă rusă de război care trage cu 4 rachete Kalibr la 1500 km, gata de atac

De ce au deschis avioanele rusești de luptă focul asupra propriilor soldați de la sol? I-au executat

Detalii despre "execuție" a povestit el într-o emisiune. Potrivit acestuia, situația din apropierea Chasov Yar este destul de complicată și tensionată: ocupanții încearcă să efectueze asalturi direct asupra așezărilor care acoperă Chasov Yar, și anume Bogdanivske și Ivanivske. De asemenea, aceștia încearcă să avanseze între aceste puncte.

Citește și: SUA au avertizat Rusia de atacul terorist soldat cu 137 morți. De ce spionii ruși nu au crezut?

Invadatorii implică în asalturile lor infanteria sprijinită de vehicule blindate de luptă. Ei folosesc atât tancuri, cât și vehicule de luptă blindate pentru debarcare. În plus, inamicul rus e sprihinită de aviația de atac. Cu toate acestea, după cum s-a dovedit, aceasta din urmă, atunci când este necesar, stimulează soldații să lupte cu lovituri din spate.

"Soldații ruși s-au retras, și nici măcar nu s-au retras pur și simplu. A trebuit să îi observ direct cum fugeau pur și simplu. Ar trebui să adaug că a fost prima dată când am văzut un astfel de lucru: avioanele lor de atac au provocat pagube propriei infanterii care încerca să părăsească câmpul de luptă", a subliniat Kalașnikov.

El a adăugat că nu știe cu siguranță dacă piloții ruși ai avioanelor de atac au primit comanda de a provoca un astfel de atac cu foc asupra propriilor trupe sau dacă i-au confundat pe "ai lor” cu ucrainenii.

"Cu toate acestea, faptul că au unități aviatice  care operează pentru a împiedica dezertarea, este cunoscut de mult timp. Am putut observa acest lucru când încă luau cu asalt Bakhmut.

Astăzi ei nu fac decât să întărească un astfel de fenomen, cum ar fi aruncarea în luptă a oamenilor lor parțial mobilizați și nu le dau șansa de a se întoarce. Adică să-i pună într-un asemenea impas. Prin urmare, este posibil ca un astfel de atac cu foc din partea aviației să fi avut loc la ordin", a subliniat Kalașnikov.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te