De ce i-au împușcat soldații ruși pe prizonierii de război ucraineni? Ce „lecție” au vrut să ofere?

DE Alex Darvari | Actualizat: 08.04.2024 - 16:34
De ce i-au împușcat soldații ruși pe prizonierii de război ucraineni? Ce „lecție” au vrut să ofere? - Foto: Profimedia Images (Imagine cu rol ilustrativ)

De ce i-au împușcat soldații ruși pe prizonierii de război ucraineni încălcând toate legile internaționale? Ce „lecție” au vrut să ofere? spune un analist militar. Nu este prima oară când Rusia apelează la aceste practici care urmăresc să descurajeze înrolarea ucrainenilor.

SHARE

O înregistrare video cu împușcarea prizonierilor de război ucraineni a apărut online pe 7 aprilie.

Citește și: FOTO Nava rusă Serpukhov, înarmată cu rachete Kalibr care țintesc la 1.500 km, distrusă de drone

Citește și: FOTO Avioane germane Eurofighter au interceptat un avion rusesc de 30.000.000$. Ce spiona?

De ce i-au împușcat soldații ruși pe prizonierii de război ucraineni? Ce „lecție” au vrut să ofere?

Nu este prima oară când armata rusă ar împușca prizonieri de război din Ucraina, potrivit mărturiilor liderilor armatei din Ucraina. Rusia ar urmări să descurajeze înrolarea soldaților ucraineni și slăbirea, astfel, a forței militare a Ucrainei.

„Detaliile incidentului privind împușcarea prizonierilor de război ucraineni lângă Krinok, în regiunea Kherson, sunt în curs de stabilire, a declarat șefa centrului comun de coordonare a presei din cadrul Forțelor de Apărare din sudul Ucrainei, Natalia Humenyuk, potrivit unian.net

"În ceea ce privește acest incident, detaliile sunt încă în curs de stabilire. Pentru că pe o astfel de înregistrare video este dificil de identificat persoanele. Clarificăm situația, ne ocupăm de ea împreună cu organele de drept.

Astfel de cazuri au avut loc de mai multe ori, când prizonieri de război neînarmați au fost împușcați de inamicul rus. Am înregistrat deja astfel de cazuri în alte părți ale frontului și toate acestea sunt documentate și constituie baza pentru continuarea procedurilor penale", a declarat Humenyuk.

Newsweek a decis să nu publice aceste înregistrări video

Natalia a explicat, de asemenea, de ce inamicul rus a făcut publică această situație: "Faptul că inamicul încearcă să preseze și publică astfel de videoclipuri, legându-le de situația din Krinki, arată că încă nu are succes în acea regiune. Rusia își continuă atacurile, dar acestea se dovedesc fără rezultat".

Potrivit sursei, ocupanții ruși caută în mod regulat noi tactici pentru a alunga militarii ucraineni, dar toate acestea nu au niciun rezultat.

"Au încercat să mărească numărul de asalturi, să intre din diferite părți, nici acest lucru nu a dus la rezultate. Au avut loc până la 16 asalturi într-o zi. Dar rușii au pierdut 60% din personal și s-au întors cu nimic. Acum, au o medie de 5-6 asalturi pe zi și folosesc vehicule blindate", a precizat Humenyuk.

Ce se știe

La 7 aprilie 2024, în Telegram a apărut un videoclip care a înregistrat modul în care militarii ruși împușcă trei militari ucraineni capturați. Descrierea de sub videoclip indică faptul că acest lucru s-a întâmplat în apropierea așezării Krinki, din regiunea Herson.

Procuratura a lansat o anchetă preliminară. Ombudsmanul ucrainean, Dmytro Lubinets, a trimis scrisori oficiale către ONU și CICR pentru ca organizațiile să poată documenta acest fapt.

Newsweek a reltat, ieri, despre o altă practică a Rusiei care își miltraliază din avion soldații care dezertează.

Au tras asupra propiilor soldați

Avioanele de atac rusești au deschis, ieri, focul asupra infanteriei lor, care se retrăgea în apropiere de Chasovy Yar. Acest lucru a fost declarat de Oleg Kalașnikov, un ofițer al serviciului de presă al brigăzii 26 de artilerie care poartă numele lui Roman Dachkevici.

"Soldații ruși s-au retras, și nici măcar nu s-au retras pur și simplu. A trebuit să îi observ direct cum fugeau pur și simplu. Ar trebui să adaug că a fost prima dată când am văzut un astfel de lucru: avioanele lor de atac au provocat pagube propriei infanterii care încerca să părăsească câmpul de luptă", a subliniat Kalașnikov.

Detalii în LINK de mai jos

Citește și: De ce au deschis avioanele rusești de luptă focul asupra propriilor soldați de la sol? I-au executat

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te