FOTO Nava rusă Serpukhov, înarmată cu rachete Kalibr care țintesc la 1.500 km, distrusă de drone

DE Alex Darvari | Actualizat: 08.04.2024 - 23:33
FOTO Nava rusă Serpukhov înarmată cu rachete Kalibr care țintesc la 1/500 km, distrusă de drone - Foto: Twitter

FOTO Nava rusă Serpukhov, înarmată cu rachete Kalibr care țintesc la 1/500 km, distrusă de drone. Nava care transporta rachete cu rază mare de acțiune a fost zărită în flăcări și are pagube uriașe.

SHARE

O sursă din cadrul serviciilor secrete ucrainene a declarat că nava rusă Serpukhov a fost incendiată în cadrul unei operațiuni speciale a serviciilor secrete ucrainene (HUR) și că reparațiile navei vor fi de lungă durată.

Citește și: De ce i-au împușcat soldații ruși pe prizonierii de război ucraineni? Ce „lecție” au vrut să ofere?

O navă rusească de rachete din regiunea Kaliningrad a fost incendiată și a suferit avarii importante din cauza unei operațiuni speciale a serviciilor secrete militare ucrainene (HUR), duminică, 7 aprilie, a declarat o sursă din cadrul serviciilor secrete ucrainene, potrivit Kyiv Post.

Citește și: De ce au deschis avioanele rusești de luptă focul asupra propriilor soldați de la sol? I-au executat

Nava rusă Serpukhov, înarmată cu rachete Kalibr care țintesc la 1/500 km, distrusă de drone

Nava cu rachete, Serpukhov, era staționată la Baza navală Baltiysk din Kaliningrad, cea mai vestică regiune rusă, care se află între Polonia și Lituania.

Sursa a precizat că informațiile despre victime sunt în curs de clarificare, dar nava în sine "nu arată bine".

"Reparațiile vor dura mult timp", a spus sursa.

Serpukhov este o navă de rachete mici din cadrul Proiectului 21631 (a cincea navă din serie).

Anterior, dronele navale ucrainene MAGURA V5 au lovit și au avariat puternic nava de patrulare rusească Serghei Kotov din cadrul Proiectului 22160, în apropierea Strâmtorii Kerch, în noaptea de 5 martie. Probabil, nava a fost lovită tot de drone.

Direcția principală de informații a Ucrainei (HUR) s-a aflat și ea în spatele acestei operațiuni speciale, a declarat o sursă din cadrul serviciilor secrete ucrainene, potrivit Kyiv Post.

Ce este nava Serpukov?

Serpukhov este o navă mică de rachete din cadrul Proiectului 21631 Buyan-M. Până la sfârșitul anului 2016, a făcut parte din Flota Mării Negre. Din 2017, acum face parte din Flota Baltică.

Nava a fost denumită după orașul Serpukhov și a fost lansată la 3 aprilie 2015.

Deplasare - 949 de tone, lungime - 74,1 m, lățime - 11 m, înălțime - 6,57 m, pescaj - 2,6 m. Echipaj - 32 de persoane. Viteza maximă - 25 de noduri. Distanța - 2500 mile (la o viteză de 12 noduri). Autonomie - cel puțin 10 zile.

Potrivit surselor deschise, nava este echipată cu un sistem de lansare verticală (VLS) 3S14 pentru 8 rachete de croazieră Onyx, cu planuri pentru rachetele 3M22 Zircon dar și Kalibr, permițând lovituri cu aceste rachete la ținte terestre de până la 1500 km (cu focoase non-nucleare) sau, potrivit altor date, până la 2000 km.

Armamentul de artilerie al navei include un AU A-190 Universal de 100 mm și un AU AK-630M-2 Duet automat de 30 mm, cu două tunuri cu șase țevi care se pot roti. Nava de rachete are, de asemenea, două lansatoare SAM 3M-47 Gibka, două mitraliere de 14,5 mm și trei mitraliere de 7,62 mm.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te