Cum decimează tancurile Abrams blindatele Rusiei. Nici n-au știut ce i-a lovit

DE Adina Mutăr | Actualizat: 23.02.2024 - 20:30
Cum decimează tancurile Abrams blindatele Rusiei. Nici n-au știut ce i-a lovit - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Cum decimează tancurile Abrams blindatele Rusiei. Nici n-au știut ce i-a lovit. Rușii au ca țintă principală tancurile americane Abrams, dar n-au reușit să afle unde operează acestea.

SHARE

Cum decimează tancurile Abrams blindatele Rusiei. Nici n-au știut ce i-a lovit, operațiunile tancurilor americane fiind ținute în secret.

Soldații Brigăzii 47 Mecanizate au publicat un videoclip cu misiunile tancurilor lor M1A1 SA Abrams primite de la americani în direcția Avdiivka.

Cum decimează tancurile Abrams blindatele Rusiei. Nici n-au știut ce i-a lovit

„Și în timp ce invadatorii ruși încearcă să înțeleagă unde sunt tancurile Abrams, tancurile din Brigada 47 Mecanizată îi spulbera pe invadatori și echipamentele lor de mai bine de o lună”, a comentat Brigada.

În videoclip, se vede sistemul de protecției ARAT ERA pe vehiculele de luptă. După cum a raportat anterior Militarnyi în ianuarie, tancurile Forțelor Armate ale Ucrainei au fost echipate cu o protecție Abrams Reactive Armor (ARAT-1).

Până în acest moment, tancurile de luptă principale M1A1 Abrams furnizate de Statele Unite într-o versiune specială erau văzute fără elemente suplimentare de protecție a armurii.

ARAT ERA este inclusă în Tank Urban Survival Kit (TUSK), care a fost utilizat în mod activ de către tancurile americane în timpul campaniei din Irak.

La sfârșitul lunii mai 2023, 200 de militari ucraineni au început antrenamentele pe tancurile M1 Abrams la o bază militară americană din Germania.

Programul de instruire a implicat nu numai instruirea echipajelor pentru operarea tancurilor, ci și instruirea personalului pentru întreținerea acestor vehicule de luptă.

Citește și: Țara are dreptul de a lovi "ţinte militare ruseşti din afara Ucrainei". Ce spune șeful NATO

La începutul lunii august, Statele Unite au aprobat oficial transferul primului lot de tancuri Abrams în Ucraina. Cursul principal de pregătire pentru echipajele și personalul tehnic de pe aceste tancuri a fost finalizat în august.

Inițial a fost planificat ca fondurile Inițiativei de Asistență pentru Securitate a Ucrainei să fie folosite pentru a transfera tancuri americane în Ucraina și pentru a cumpăra echipamente noi de la producător.

Citește și: VIDEO Dronele ucrainene vânează și distrug un grup de blindatele rusești ascunse într-un depozit

Apoi au decis să retragă echipamentele din rezervele armatei SUA, iar înainte de a trimite tancuri în Ucraina, acestea au fost reparate și convertite.

Fondurile au inclus, de asemenea, cartușe de perforare a blindajului cu uraniu sărăcit într-un pachet de ajutor militar pentru Ucraina, care a fost anunțat la 6 septembrie. Această muniție spulberă blindatele rusești.

La 17 octombrie 2023 toate M1 Abram promise de Statele Unite au ajuns în Ucraina și au intrat în luptă cu indicative secrete.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te