Comisia Europeană își închide jumătate dintre clădirile de birouri

DE Edi Neagu | Actualizat: 26.05.2021 - 11:32
Comisia Europeană își închide jumătate din birouri. Foto: Comisia Europeana/Facebook

Jumătate din cele 50 de clădiri de birouri ale Comisiei Europene ar putea fi închise până în 2030. Oficialii de la Bruxelles preferă ca angajații Comisiei să lucreze de acasă, chiar și după pandemie.

SHARE

Comisia Europeană intenţionează ca până în 2030 să închidă jumătate dintre cele 50 de clădiri de birouri ale sale din Bruxelles, executivul comunitar urmând să permită lucrul de acasă şi după încheierea pandemiei de COVID-19, relatează marţi politico.eu.

Comisarul european pentru buget şi administraţie Johannes Hahn a declarat că executivul comunitar 'va reduce semnificativ numărul clădirilor în cursul următorilor zece ani' până la 25 de clădiri în Bruxelles.

CITEȘTE ȘI: FOTO La 23 de ani, fiul lui Borcea nu are bacul, conduce o mașină de 100 mii € și joacă la pariuri

Proiect pentru o Comisiei mai generoasă cu mediul

În pofida închiderii a jumătate dintre clădirile sale, spaţiul total de birouri ale Comisiei Europene se va reduce cu doar 25% - de la 780.000 metri pătraţi la 580.000 metri pătraţi - întrucât executivul comunitar va comasa mai multe directorate generale în clădiri mai spaţioase.

CITEȘTE ȘI: O fabrică de drone din Iran a explodat

Hahn a adăugat că 'politica pe termen lung, până în 2030, privind clădirile'' încearcă să facă ''mai verde'' Comisia Europeană prin reducerea emisiilor şi ''mai digitală'' prin păstrarea regimului de lucru de acasă ca practică standard după încheierea pandemiei de coronavirus.

Reorganizarea spaţiilor de birouri face parte din strategia privind resursele pe care executivul UE o elaborează cu obiectivul de a deveni un angajator mai flexibil şi mai atractiv.

Aceasta este o schimbare majoră pentru o instituţie ce reprezintă în mod colectiv a doua mare economie a lumii şi arată cât de dramatic pandemia a remodelat condiţiile de muncă. De asemenea, ea ilustrează o integrare şi mai mare a obiectivelor climatice în deciziile manageriale din cele mai importante instituţii europene şi mondiale, scrie Agerpres.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.