Ciolacu anunță marți o ședință a coaliției: „Nu este nicio tensiune. Energia este prioritară”

DE Daniel Toșa | 16.08.2022 - 10:51
Ciolacu anunță marți o ședință a coaliției: „Nu este nicio tensiune. Energia este prioritară”/FOTO: Facebook/Marcel Ciolacu

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu a declarat că marţi, va avea loc o şedinţă a coaliţiei pentru a găsi soluții in criza energiei. El a infirmat că ar exista o tensiune în coaliție, în contextul absenţei sale de la ceremoniile de luni dedicate Zilei Marinei Române.

SHARE

Doi oameni-cheie au absentat luni, 15 august, de la festivitățile de Ziua Marinei, din Portul Militar Constanța.

Este vorba despre liderii coaliției, președintele UDMR, Kelemen Hunor, și președintele PSD, Marcel Ciolacu. Șeful statului și premierul PNL, Nicolae Ciucă, au fost prezenți. Kelemen Hunor a spus pentru Libertatea că tocmai a revenit din concediu.

Întrebat dacă sunt tensiuni în coaliţia de guvernare, Marcel Ciolacu a răspuns: ”Nu sunt, din punctul meu de vedere nu este nicio tensiune, cred că prioritatea unu, la toată lumea, în acest moment, este să găsim soluţiile cele mai bune pentru preţurile la energie”, a declarat Marcel Ciolacu.

Citește și: VIDEO Niciun oficial al Ministerului Sportului nu i-a întâmpinat pe campionii de la canotaj

”Am avut alt program în cursul zilei de ieri dar am înţeles că a fost domnul ministru al Apărării”, a spus Marcel Ciolacu, despre absenţa de la ceremoniile din Portul Constanţa, dedicate Zilei Marinei Române. Șeful PSD spune că ”este o speculaţie şi nu are niciun fond”.

El a spus că sunt două componente clare: ”Este acea perioadă când energia este deja vândută şi să vedem abordarea pentru anul viitor, când încă 75% din energie nu este vândută”.

Citește și: VIDEO China a lansat cel mai nou submarin de atac lângă Taiwan. „Vom nimici ingerința străină”

Marcel Ciolacu a mai afirmat că, din perspectiva Ministerului Finanţelor, este o ”supraimpozitare a producătorilor, dar aceştia au vândut energia cu această supraimpozitare cu 400, 500 de lei, iar energia, în acest moment, a consumat cât a produs”, potrivit News.ro

Marcel Ciolacu a mai spus că se încearcă păstrarea preţului la energie. ”Noi încercăm să menţinem acelaşi preţ, 0.68 şi 0.8”, a menţionat Ciolacu.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.