Cine este românul „Proud Boys" arestat de FBI pentru amenințări cu moartea după asaltul Capitoliului

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 13.01.2021 - 11:59
Eduard Florea Foto: silive.com

Agenții FBI au descins într-o casă din Queens, New York, pentru a-l aresta pe Eduard Florea (40 de ani) care susținea că este membru al organizației neofasciste „Proud Boys". În 2014 fusese arestat pentru că și-a strangulat soția.

SHARE

Un bărbat a fost arestat după ce FBI a percheziționat, marți seară, o casă din Queens, în urma amenințărilor cu moartea care ar fi fost postate online după revolta de săptămâna trecută de la Capitoliu.

Proud Boys este o organizație politică de extremă dreaptă, neofascistă și exclusiv masculină, care promovează și se implică în violența la adresa politicienilor în Statele Unite și Canada. Membrii acestei organizații au participat la mai multe manifestații pro-Trump.

Citește

Antivaccinista dr. Monica Pop: Stanoevici a murit de COVID, nu din cauza unei infecții din spital

Suspectul, identificat ca Eduard Florea, a fost arestat de FBI în baza unei acuzații legate de deținerea arme, a declarat un oficial al FBI.  

Florea ar fi amenințat cu uciderea și în trecut și a făcut mai multe amenințări online împotriva politicienilor și a agențiilor guvernamentale, susține o sursă din FBI citată de Daily News.

Florea a mai fost arestat și în 2014, când la o percheziție a casei sale s-au găsit mai multe arme. Atunci a fost acuzat că și-a strangulat soția în timp ce își ținea fetița în brațe. 

Citește și

Conspirația QAnon: Trump se luptă cu pedofilii din Guvern care se închină Satanei. Ratatul cu coarne

Liderul organizației Proud Boys, Enrique Tarrio, a fost arestat luni de poliția din Washington, DC și acuzat în legătură cu incidentele care au urmat protestelor pro-Trump de luna trecută.

Enrique Tarrio (36 de ani) este acuzat de deținerea a două magazii cu arme de foc de mare calibru, precum și de arderea unui steag Black Lives Matter. În noaptea arderii steagului, au izbucnit un conflict între unii manifestanți care l-au susținut pe președintele Trump și contra-protestatari. Mai multe persoane, inclusiv opt ofițeri de poliție, au fost răniți. Patru persoane au fost înjunghiate.

Citește și

VIDEO NASA a descoperit o bulă uriașă creată de om care protejează Pământul de radiații

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.