"În contextul intensificării competiției strategice sino-americane și a conflictului din strâmtoarea Taiwan, ar trebui să fim atenți la faptul că SUA replică acest model de sancțiuni financiare împotriva Chinei", a scris Chen Hongxiang, cercetător la o sucursală a Băncii Populare a Chinei (PBOC) din provincia estică Jiangsu.
China, gata de război cu Taiwanul. Beijingul caută soluții să „fenteze” sancțiunile americane
Discuțiile despre sancțiunile americane, inclusiv din partea cercetătorilor din cadrul instituției de politică externă și financiară a Chinei, au crescut cu cel puțin 50% în cele 12 luni care au urmat începerii războiului din Ucraina, comparativ cu perioada corespunzătoare din anul precedent, potrivit unei analize a China National Knowledge Infrastructure, cea mai mare bază de date de literatură academică din țară. headtopics.com
Cercetătorii au formulat, de asemenea, soluții neconvenționale la dependența Chinei de dolarul american, inspirate parțial de politicile Moscovei.
Citește și: VIDEO Exerciții de război în Marea Chinei de Sud. SUA, Filipine și Japonia, demonstrații de forță
Cercetătorii de la China Minmetals Corporation, unul dintre cei mai importanți mineri din țară, au scris în iunie că sunt necesare planuri de urgență pentru a garanta aprovizionarea cu fier,, nichel și alte metale strategice, menționând că produsele rusești de nichel au fost suspendate de la Bursa de Metale din Londra ca urmare a războiului din Ucraina.
Citește și: Încă o țară intră în război contra Chinei. SUA s-au angajat să-i apere navele dacă sunt atacate
SUA, Filipine și Japonia și-au intensificat exercițiile militare din Marea Chinei, pe fondul creșterilor tensiunilor dintre China și Taiwan. Beijingul este tot mai aproape să se implice într-un război total cu Statele Unite și aliații săi în încercarea de a anexa Taiwanul pe care îl consideră „teritoriu chinez”.