VIDEO Exerciții de război în Marea Chinei de Sud. SUA, Filipine și Japonia, demonstrații de forță

DE Elena Andrei | Actualizat: 20.10.2023 - 09:00
Exerciții de război în Marea Chinei de Sud. SUA, Filipine și Japonia, demonstrații de forță - Foto: U.S. Navy-William Contreras

Exerciții de război în Marea Chinei de Sud. SUA, Filipine și Japonia, demonstrații de forță. Statele Unite și Filipine au susținut exerciții navale comune concentrate pe reaprovizionarea pe mare, război naval, asistența umană și răspuns la dezastre.

SHARE

Exerciții de război în Marea Chinei de Sud. SUA, Filipine și Japonia, demonstrații de forță. 

Exercițiul a avut loc pe fondul tensiunlor din Marea Chinei de Sud și a conflictelor diplomatice între Filipine și China.

Exerciții de război în Marea Chinei de Sud. SUA, Filipine și Japonia, demonstrații de forță

Început în 2017, Sama Sama este un eveniment anual de antrenament maritim între Filipine și SUA, ce include exerciții de securitate netradiționale.

Președintele Ferdinand Marcos Jr. a reimplementat eforturile comune de formare a armatei filipineze.

Forța de autoapărare a Japoniei s-a alăturat exercițiului în 2019, iar Marina Regală Australiană s-a alăturat în 2022.

Cel mai recent exercițiu Sama Sama, care a început la 2 octombrie, a inclus și Canada, Regatul Unit și Franța.

Marinele din SUA, Filipine, Canada și Japonia au participat la exerciții pe țărm și pe mare, în timp ce cele franceze și australiene au participat la schimb de experiență, în timp ce Marinele Noii Zeelande și Indoneziei au participat în calitate de observatori.

Exercițiile includ scenarii de război de suprafață, antisubmarin și de război electronic - zone critice, având în vedere că Filipine a achiziționat și echipat recent fregata cu rachete ghidate BRP Antonio Luna pentru operațiunile din Marea Chinei de Sud, potrivit comodorului filipinez Joe Orbe, ofițerul responsabil cu Sama Sama, potrivit defensenews.com.

Citește și: Încă o țară intră în război contra Chinei. SUA s-au angajat să-i apere navele dacă sunt atacate

„Trebuie să dezvoltăm capabilități pentru reaprovizionare pe mare – transferând combustibil și provizii de la o navă la alta”, a spus Orbe. „Putem folosi aceste capacități atât în război, cât și în asistență umanitară.”

Exercițiul a avut, de asemenea, participarea Marine Rotational Force-Southeast Asia, un grup operativ al Corpului Marin al SUA dedicat aliaților și partenerilor regionali în inițiative de securitate.

Citește și: VIDEO Japonia a testat cu succes, prima dată în lume, tunul electromagnetic. China să se teamă

În plus, cinci nave militare s-au alăturat: fregata Marinei filipineze BRP Antonio Luna, distrugătorul Marinei americane Dewey, distrugătorul Forței maritime de autoapărare a Japoniei JS Akebono, fregata Marinei regale canadiene HMCS Vancouver și nava de patrulare offshore HMS Spey al Marinei Regale Britanice.

Sama Sama este deosebit de important în construirea capacităților militare filipineze, deoarece țara trece de la concentrarea asupra operațiunilor de combatere a terorismului și contrainsurgență la abordarea amenințărilor din Marea Chinei de Sud din partea Beijingului.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te