Spania cere dovada vaccinării, masca e obligatorie în Cipru. Cum procedează Grecia, Italia, Turcia

DE Bianca Iosef | Actualizat: 20.07.2022 - 16:43
Avertizări de călătorie- Foto: PEXELS PHOTOS

Cazurile de Covid s-au triplat în Europa în ultimele șase săptămâni, reprezentând aproape jumătate din infecțiile globale, a declarat Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

SHARE

OMS a declarat că cele 53 de țări din regiunea sa europeană, care se întinde până în Asia Centrală, au raportat aproape trei milioane de noi infecții cu coronavirus săptămâna trecută și că virusul ucide aproximativ 3.000 de oameni în fiecare săptămână.

Citește și: Cea mai grea zi de muncă pentru pompieri din Londra de la cel de-al Doilea Război Mondial

În Marea Britanie, oamenii sunt avertizați să fie precauți și sunt îndemnați să poarte măști de față în spații aglomerate și închise, după avertismentele că valul actual nu a atins încă vârful. Dar unele destinații populare din Europa își înăspresc regulile privind măștile faciale și autoizolare, ca răspuns la recenta creștere a infecțiilor.

Deci, dacă plecați în străinătate în această vară, acestea sunt principalele reguli Covid pentru 10 locuri de vacanță din Europa. 

Citește și: Cafea: 3 lei, bere: 7 lei, vin: 25 lei, scoici :17 lei, pe litoralul albanez. La jumate față de noi

Spania

Pentru a intra în Spania este necesară dovada vaccinării, un test Covid negativ (PCR sau antigen) sau dovada recuperării de la Covid în ultimele șase luni. Aceste reguli nu se aplică copiilor sub 12 ani. Turiștii care sunt testați pozitiv pentru Covid sau încep să dezvolte simptome în Spania trebuie să poarte mască facială, să reducă interacțiunile sociale, să evite spațiile aglomerate și evenimentele mari și să evite contactul cu persoane cu risc ridicat timp de 10 ani. zile. Măștile de față sunt, de asemenea, obligatorii pentru oricine cu vârsta de peste șase ani în transportul public, în spitale și în alte instituții de asistență medicală, precum și în casele de îngrijire sau de bătrâni.

Cipru

Măștile de față sunt obligatorii în toate locațiile interioare și în transportul public pentru toate persoanele de peste 12 ani. Nerespectarea restricțiilor poate duce la o amendă de 300 euro. Oricine călătorește în Cipru nu trebuie să prezinte niciun certificat de vaccinare sau de recuperare pentru a intra și nici un rezultat negativ al testului Covid.

Italia

Începând cu 1 iunie, restricțiile Covid pentru intrarea în Italia au fost ridicate, ceea ce înseamnă că toți pasagerii nu au nevoie de dovada vaccinării, un rezultat negativ al testului sau un certificat de recuperare Covid. Toți cei care intră în Italia cu feribotul, trenul sau autocarul trebuie să poarte o mască FFP2, dar măștile de față nu mai sunt necesare pentru zborurile înspre sau dinspre Italia.

Turcia

Începând cu 1 iunie, toate restricțiile Covid din Turcia au fost ridicate, iar pasagerii nu mai sunt obligați să prezinte dovada vaccinării sau rezultatele negative ale testului PCR la sosire. Cu toate acestea, cerințele de intrare se pot schimba la scurt timp, așa că turiștii ar trebui să verifice înainte de a călători. Măștile de față nu mai sunt necesare în aer liber sau în interior dacă circulația aerului și distanțarea socială sunt adecvate.

Grecia

Turiștii nu au nevoie de dovada vaccinării, de un test Covid negativ sau de certificat de recuperare pentru a intra în Grecia și nici nu trebuie să completeze un formular de localizare a pasagerilor. Măștile de față sunt obligatorii în transportul public, în spitale și unități de îngrijire, farmacii, taxiuri și spații interioare ale bărcilor, dar nu există o cerință legală de a purta măști în toate celelalte spații. Dacă contactați virusul în timp ce vă aflați în Grecia, trebuie să vă autoizolați timp de cinci zile. Puteți părăsi izolarea înainte de sfârșitul perioadei de cinci zile dacă trebuie să vă întoarceți acasă, cu condiția să purtați o mască de înaltă protecție și să nu aveți febră.

Citește articolul integral pe National World.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te