Ce mesaj dur a scris un pilot rus pe bomba pe care urma să o arunce peste Ucraina? Era pentru Putin!

DE Alex Darvari | Actualizat: 23.10.2024 - 17:40
Ce mesaj dur a scris un pilot rus pe bomba pe care urma să o arunce peste Ucraina? Era pentru Putin! - Foto: Twitter
Ce mesaj dur a scris un pilot rus pe bomba pe care urma să o arunce peste Ucraina? Era pentru Putin! - Foto: Twitter

Ce mesaj dur a scris un pilot rus pe bomba pe care urma să o arunce peste Ucraina? Era pentru Putin! De la începutul invaziei la scară largă a președintelui rus Vladimir Putin în 2022, rapoartele privind moralul scăzut al trupelor ruse au abundat. Azi, încă o dovadă.

SHARE

Piloții unui avion de vânătoare rusesc folosit în operațiunea împotriva incursiunii Ucrainei în Kursk au lăsat un mesaj scris pe o bombă în care se plângeau de probleme legate de salarizare, potrivit unei imagini distribuite pe rețelele sociale.

Citește și: VIDEO Atac terorist cu victime la o bază aerospațială din Ankara. Personalul a intrat în adăposturi

Ce mesaj dur a scris un pilot rus pe bomba pe care urma să o arunce peste Ucraina? Era pentru Putin!

De la începutul invaziei la scară largă a președintelui rus Vladimir Putin în 2022, rapoartele privind moralul scăzut al trupelor ruse au abundat, mulți exprimându-și nemulțumirea cu privire la calitatea comandanților lor și a tacticilor militare. Deși guvernul rus a oferit pachete salariale excepționale pentru a atrage personalul, în timpul celor aproape trei ani de război, unele trupe și familiile acestora s-au plâns că nu au primit salariile promise.

Citește și: Trupele nord-coreene au redeschis discuțiile despre trimiterea de militari Aliați în Ucraina

În cea mai recentă revendicare raportată, @wartranslated, un cont pro-ucrainean pe X, fostul Twitter, a postat o imagine a ceea ce a spus că este o bombă planantă cu un mesaj de la piloții ruși care luptă împotriva Ucrainei. „Ei bine, aceasta este una nouă”, a scris contul X, adăugând că piloții au făcut un apel scris către superiorii lor pe o bombă planată în care se plângeau «de lipsa bonusului de plată pentru bombardarea propriei lor țări». Imaginea din postare arăta muniția pe care era scris un mesaj.

Soldații din Rusia, nemulțumiți de Putin

Mesajul începea astfel: „Dragă Minister al Apărării, sunt un FAB cu UMPK”. În timpul războiului, Rusia a folosit FAB-500 - bombe de 1.100 de kilograme lansate din aer, de concepție sovietică, ghidate de sistemul cu aripi UMPK.

„În curând voi zbura pentru a distruge ocupanții din regiunea Kursk. Sunt supărat pentru echipajul meu, din august nu au primit bonusuri pentru operațiunile antiteroriste. Rezolvă problema! P.S. Poți face greșeli, dar nu poți minți”.

Imaginea nedatată împărtășită de alți utilizatori de social media nu a fost verificată independent, iar Newsweek a contactat Ministerul rus al Apărării pentru comentarii.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te