Bombardierele SUA B-52H, trimise să arate Rusiei forța NATO, și-au îndeplinit misiunea în România

DE Daniel Toșa | Actualizat: 13.08.2024 - 15:06
Bombardierele SUA B-52H, trimise să arate Rusiei forța NATO, și-au îndeplinit misiunea în România - Foto: Profimedia images
Bombardierele SUA B-52H, trimise să arate Rusiei forța NATO, și-au îndeplinit misiunea în România - Foto: Profimedia images

Bombardierele SUA B-52H, trimise pentru descurajarea Rusiei, și-au îndeplinit misiunea în România. Două aeronave B-52H Stratofortress ale Forțelor Aeriene ale SUA și-au încheiat misiunea la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu din România.

SHARE

Cele două aeronave B-52H Stratofortress ale Forțelor Aeriene ale SUA și-au încheiat misiunea la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu din România, fiind pentru prima dată când aceste bombardiere operează de pe teritoriul României, potrivit unui comunicat de presă.

Bombardierele SUA B-52H, trimise să arate Rusiei forța NATO, și-au îndeplinit misiunea în România

Bombardierele s-au întors de atunci la baza lor de origine de la Baza aeriană Barksdale din Louisiana.

În timpul desfășurării, cunoscută sub numele de Bomber Task Force Europe 24-4, B-52 au efectuat operațiuni alături de aeronave din Finlanda, Germania, Marea Britanie, Ungaria și România.

Această desfășurare a făcut parte dintr-o inițiativă mai amplă de îmbunătățire a interoperabilității și de consolidare a angajamentelor de securitate în zona de responsabilitate a Comandamentului European al SUA.

Citește și: Două bombardiere USA, interceptate de MIG-urile rusești, au aterizat în România. Ce misiune aveau

Locotenent-colonelul Jared Patterson, pilot de B-52 și comandant al Escadronului 20 Expediționar de Bombardament al Forțelor Aeriene ale SUA, a subliniat scopul misiunii, declarând:

"Desfășurarea noastră istorică subliniază forța și rezistența alianței SUA-România și angajamentul nostru comun față de securitatea regională și apărarea colectivă a NATO".

Sursa foto: Profimedia images

Citește și: VIDEO Bombardiere americane B-52 și avioane de luptă F-35, exerciții de luptă în coasta lui Putin

De asemenea, desfășurarea a implicat integrarea cu aliații NATO, concentrându-se pe îmbunătățirea capacității de a opera împreună și de a menține libertatea de mișcare și navigație în regiune.

Comandantul Forțelor Aeriene Române, Cosmin Macsim, comandantul adjunct al Bazei Aeriene Mihail Kogălniceanu, a declarat: "Facem dovada interoperabilității și a faptului că, împreună, suntem mai puternici".

Bomber Task Force Europe 24-4 s-a desfășurat ca parte a Exercițiului Global la Scară Largă 2024, o serie de exerciții și activități militare menite să îmbunătățească capacitatea forței comune a SUA de a se antrena cu aliații și partenerii.

Sursa foto: Profimedia images

Exercițiul este conceput pentru a îmbunătăți înțelegerea comună, încrederea și coordonarea operațională în cadrul provocărilor globale de securitate, spun Forțele Aeriene ale SUA.

"Acest ultim BTF demonstrează în continuare că Forțele Aeriene ale SUA sunt pregătite, postate și bine pregătite să se integreze cu aliații noștri români, precum și cu aliații și partenerii noștri din întreaga alianță NATO, pentru a descuraja amenințările și a răspunde la orice amenințare în orice moment", a declarat col. Keith Derbenwick, atașat al apărării SUA în România, potrivit ukdefencejournal.org.uk.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te