Bogdan Aurescu: România, deschisă total pentru dezvoltarea şi diversificarea cooperării cu Palestina

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 29.07.2021 - 17:13
Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, l-a primit, joi, în vizită de rămas bun pe ambasadorul Palestinei, Fuad Kokaly. / Foto: MAE, Facebook

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, l-a primit, joi, în vizită de rămas bun pe ambasadorul Palestinei, Fuad Kokaly, cu acest prilej evidenţiind contribuţia acestuia în dezvoltarea şi aprofundarea relaţiilor bilaterale, precum şi profesionalismul său.

SHARE

Şeful diplomaţiei române a subliniat deschiderea deplină a României pentru dezvoltarea şi diversificarea cooperării cu Palestina în domenii sectoriale de interes comun, precum şi angajamentul ţării noastre de a continua sprijinul oferit în consolidarea instituţiilor palestiniene, inclusiv în baza celor convenite cu prilejul vizitelor la Ramallah, se precizează într-un comunicat al MAE.

Citește și: INSP: Toate decesele cauzate de COVID-19 în ultima săptămână au fost la persoane nevaccinate

Ministrul Aurescu a reiterat importanţa organizării unei noi reuniuni a Comitetului interguvernamental bilateral. El a subliniat şi importanţa cooperării în domeniul educaţional şi ştiinţific, ambasadorul Palestinei exprimând aprecierea "deosebită" pentru bursele acordate de România studenţilor palestinieni. Ambasadorul Kokaly a arătat că numărul tot mai mare de absolvenţi de studii superioare în România constituie un liant suplimentar valoros între cele două ţări.

Şeful diplomaţiei române s-a referit şi la sprijinul constant al României pentru dezvoltarea relaţiilor UE - Palestina, inclusiv prin încheierea unui acord de asociere propriu-zis.

Citește și: Cristian Diaconescu: Negocierea PNRR, o lipsă de profesionalism evidentă

Aurescu şi Kokaly au avut un schimb de opinii cu privire la Procesul de Pace în Orientul Mijlociu, context în care şeful diplomaţiei române a reiterat poziţia constantă a ţării noastre pentru susţinerea soluţiei celor două state, Israel şi Palestina, care să coexiste în pace şi securitate, în baza dreptului internaţional. El a evidenţiat necesitatea unor măsuri de sporire a încrederii, de natură a facilita reluarea dialogului direct între părţi. Aurescu a reiterat sprijinul României pentru reluarea acestui dialog "absolut necesar", indică MAE.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.