Avertisment crunt: „Rusia, mai aproape de un război direct cu NATO decât își dau seama majoritatea”

DE Daniel Toșa | Actualizat: 16.01.2024 - 14:55
Avertisment crunt: „Rusia, mai aproape de un război direct cu NATO decât își dau seama majoritatea” - Foto: Profimedia images

Un cercetător doctoral de la Oslo Nuclear Project a avertizat că Rusia este "mai aproape de război cu NATO decât își dau seama majoritatea oamenilor". Analiza academicianului vine ca o confirmare la avertimentele repetate venite din SUA și de la serviciile secrete germane.

SHARE

Un conflict direct cu Rusia este mai aproape decât cred mulți, a avertizat un cercetător de la Oslo Nuclear Project.

Avertisment crunt: „Rusia, mai aproape de un război direct cu NATO decât își dau seama majoritatea”

"Suntem mult mai aproape de un război cu Rusia decât își dau seama majoritatea oamenilor", a declarat Fabian Hoffmann.

El a precizat că, în opinia sa, Occidentul are la dispoziție doi sau trei ani "în cel mai bun caz" pentru a restabili disuasiunea. 

El a adăugat: "Mai degrabă decât să învingă NATO în mod cuprinzător într-un război terestru prelungit, similar cu ceea ce vedem în Ucraina, doctrina rusă sugerează că Rusia ar încerca să constrângă NATO să se supună, semnalând capacitatea de a provoca pagube din ce în ce mai mari."

Citește și: NATO, gata de invazia Rusiei. Britanicii trimit 20.000 de militari, nave și avioane de război în UE

Acest lucru, a spus Hoffmann, ar include lovituri cu rază lungă de acțiune împotriva infrastructurii civile critice din țările europene din NATO, la început.

"Mesajul pentru guvernele NATO: Nu veniți în sprijinul aliaților voștri din Europa de Est, dacă nu vreți să vă vedeți populația suferind."

Putin planifică atacul asupra Europei

Tabloidul german Bild informează că Rusia ar putea planifica un atac asupra Europei în iarna 2024 - 2025, în funcție de rezultatele alegerilor prezidențiale din SUA din 2024.

Potrivit unor documente secrete ale armatei germane indică faptul că NATO se pregătește pentru un posibil atac major al Rusiei în flancul estic al alianței.

Citește și: Semnele că Putin pregătește războiul cu NATO. Declarațiile „în oglindă” ca înainte de 24 februarie

Scenariul prezentat în document descrie evoluția conflictului dintre NATO și Rusia, culminând cu desfășurarea a sute de mii de trupe și posibilitatea izbucnirii războiului în vara anului 2025.

Scenariul se încheie la 30 de zile după „ziua X”. Documentul nu oferă detalii despre o posibilă oprire a Rusiei de către NATO.

Citește și: Revenirea lui Trump în fruntea SUA, "în mod clar o amenințare" pentru Europa, avertizează șeful BCE

Generalul David Petraeus, fost director CIA și fost șef al forțelor internaționale din Irak și Afganistan a avertizat Europa să se pregătească întrucât Putin nu se va opri dacă va învinge Ucraina. 

Republica Moldova, următoarea victimă după Ucraina

Republica Moldova ar fi următaorea victimă a lui Putin care are șase minime să reziste mai mult de câteva ore unui asalt rusesc. De asemenea, pe lista lui Putin se află țări precum România, Polonia sau țările Baltice.

Citește și: Rusia mobilizează 1.600.000 de soldați împotriva NATO. Se știe prima țară care îi cade victimă

„Nu ar trebui să ne îndoim că dacă Rusia obține victoria acolo, dacă Putin va reuși să-și îndeplinească obiectivele foarte mari în Ucraina, nu se va opri acolo. Moldova va fi următoare luată în vizor, sau poate unul dintre statele baltice sau altele”, a avertizat Generalul David Petraeus.

Putin pregăteșe „lovitura decisivă” în Ucraina

Putin se pregătește pentru o "ofensivă pe scară largă" în următoarele săptămâni, susțin analiștii de la Institutul pentru Studiul Războiului.

Surse rusești susțin că forțele președintelui Putin se pregătesc să lanseze o nouă ofensivă în următoarele săptămâni, odată ce pământul va îngheța în estul și sudul Ucrainei, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului. 

Grupul de reflecție afirmă că criticul literar rus și istoricul alternativ Serghei Pereslegin se așteaptă ca forțele ruse să lanseze un efort ofensiv pe scară largă în Ucraina la un moment dat, între acum și începutul lunii februarie. 

Dl Pereslegin a declarat că el crede că această ofensivă va veni după ce forțele ucrainene vor fi "epuizate" de apărarea pozițiilor lor în frig în Avdiivka și pe malul estic al regiunii Kherson. 

El a adăugat că rușii ar trebui să fie mai îngrijorați de faptul că forțele lor lansează ofensiva la momentul nepotrivit sau fac "greșeli" decât de o nouă ofensivă ucraineană. 

De asemenea, el a spus că Rusia ar putea să nu aibă destui oameni pentru a desfășura un efort ofensiv atât de mare pe cât anticipează.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te