Rusia mobilizează 1.600.000 de soldați împotriva NATO. Se știe prima țară care îi cade victimă

DE Adina Mutăr | Actualizat: 05.12.2023 - 19:38
Rusia mobilizează 1.600.000 de soldati împotriva NATO - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)
Rusia mobilizează 1.600.000 de soldati împotriva NATO - Foto: Profimedia Images (imagine cu caracter ilustrativ)

Rusia mobilizează 1.600.000 de soldați împotriva NATO. Se știe prima țară care îi cade victimă. NATO avertizează că Putin își face o armată „nouă” pentru a ataca țări membre ale Alianței.

SHARE

Rusia intenționează să-și extindă forța de personal activ la 1,5 milioane până în 2026 pentru un război împotriva NATO. Se știe prima țară care îi cade victimă.

Generalul Juergen-Joachim von Sandrart, comandantul Corpului Multinațional NATO de Nord-Est, avertizează că, în ciuda războiului de cucerire din Ucraina, Rusia a început să-și reînnoiască capacitățile de luptă, ceea ce reprezintă o amenințare pentru regiunea baltică, potrivit European Pravda cu referire la interviul lui Sandrart pentru media LRT.

Rusia mobilizează 1.600.000 de soldați împotriva NATO. Se știe prima țară care îi cade victimă

„În prezent, Rusia este în mod semnificativ angajată în războiul său ilegal împotriva Ucrainei, dar a început deja și va continua să-și reconstituie capacitățile separate de războiul din Ucraina și asta înseamnă o amenințare sporită pentru regiunea Mării Baltice”.

Generalul a fost de acord cu Gabrielius Landsbergis, ministrul Afacerilor Externe al Lituaniei, care spune că Rusia își mobilizează resursele împotriva NATO.

„Trebuie să fim foarte atenți ce concluzii tragem din asta. Consider că acele concluzii ce s-au tradus în acțiuni de achiziții și îmbunătățirea capacităților Forțelor Armate Lituaniene sunt foarte înțelepte și îndreptate în direcția bună", a spus generalul.

El a mai subliniat că este greșit să credem că este posibil să te aperi împotriva Rusiei doar prin achiziționarea de drone și sisteme de apărare aeriană.

„Capacitățile de luptă combinate - terestre, maritime, aeriene, cibernetice - vor determina câștiguri pe câmpul de luptă”, a adăugat el.

Rusia intenționează să-și extindă forța de personal militar activ la 1,5 milioane până în 2026, ceea ce o va face a treia ca mărime din lume, după China și India. 

În Ucraina a pierdut până acum peste 330.000 de soldați, fără să-și angajeze puterea de foc maximă, păstrând-o pentru o confruntare cu NATO, potrivit analiștilor militari.

Anterior, Gabrielius Landsbergis, ministrul de Externe al Lituaniei, a declarat că atacul Rusiei asupra statelor baltice și a altor membri NATO este doar o chestiune de timp.

El este, de asemenea, îngrijorat de faptul că, dacă aliații occidentali nu au voința politică de a ajuta Ucraina să câștige, Rusia va înțelege că poate merge mai departe și se va pregăti pentru un nou război, oricare dintre vecinii săi putând deveni victimă a agresiunii.

Ministrul olandez al Apărării cere Europei să fie pregătită de luptă

Kajsa Ollongren, ministrul Apărării al Olandei, avertizează că țările europene trebuie să-și consolideze capacitățile de apărare pentru a fi „apte să lupte”.

Ollongren a spus că nicio țară europeană nu poate face față singură amenințărilor de securitate de astăzi.

Citește și: Rusia se pregătește să atace țările NATO. Cât timp mai avem să ne pregătim? Avertismentul Poloniei

„Noi, europenii, trebuie să ne intensificăm jocul, să construim o apărare europeană credibilă și să ne consolidăm poziția de pilon cheie în cadrul NATO”, a scris ea pe X/Twitter, raportând despre discursul său din timpul Conferinței de Securitate de la Berlin, potrivit pravda.com.ua.

Citește și: Antony Blinken laudă România pentru rolul critic din NATO: Este un aliat foarte apropiat și apreciat

Ea a explicat că, pentru că nu au existat războaie în Uniunea Europeană, apartenența la UE este „atât o recompensă, cât și o promisiune de pace și stabilitate”.

„Pentru a rămâne așa, este esențial să acționăm acum. Europa trebuie să reînvețe descurajarea. Trebuie să facem investiții structurale pe termen lung în consolidarea forțelor noastre armate. Trebuie să fim apți să luptăm”, a îndemnat  Ollongren. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te