Austria să se teamă. Poliția a oprit migranții la granița de sud a Ungariei. De ce plătesc 2.300 €

DE Alex Darvari | Actualizat: 05.11.2023 - 10:19
Granița dintre Ungaria și Serbia - Foto: Profimedia Images

Poliția a oprit sute de oameni la granița Ungariei cu Serbia, majoritatea migranți care erau dispuși să plătească 2.300 euro pentru a ajunge în Vest.

SHARE

Poliția a oprit sute de oameni la granița Ungariei cu Serbia, majoritatea migranți care erau dispuși să plătească 2.300 euro pentru a ajunge în Vest.

Ungaria are mari porbleme la granița sudic, unde au campat mii de migranți. Aceștia vor să ajungă în Vest străbătând Ungaria venind din Serbia.

Poliția din Serbia a arestat șapte persoane suspectate de trafic de persoane din Serbia către Ungaria, în cadrul unei acțiuni de câteva zile de reprimare a migrației ilegale, a anunțat vineri poliția locală.  

Ancheta extinsă vine în urma unui schimb de focuri de armă care a avut loc săptămâna trecută în zona de frontieră, soldat cu moartea a trei migranți și rănirea unuia.

Poliția a descoperit migranți la granița de sud a Ungariei.

Arestările au avut loc atât în capitala Belgrad, cât și în Subotica, un oraș situat în apropiere de granița cu Ungaria. 

De la împușcăturile de sâmbăta trecută din apropierea orașului de frontieră Horgos, poliția a lansat zilnic raiduri în zona împădurită.

Mii de persoane au campat în zonă, căutând modalități de a trece cu ajutorul traficanților de persoane, a precizat poliția locală într-un comunicat. 

Citește și: Visul României la Schengen se destramă. Țările europene impun controale la graniță: "Îmi asum asta!"

În total au fost găsiți 738 de migranți, unii în apropierea graniței cu Ungaria, dar alții într-un oraș din est, în apropierea graniței cu Bulgaria, a adăugat comunicatul.

Schimburi violente de focuri

Atunci când sunt găsiți, migranții sunt de obicei transferați în centre de primire din întreaga țară.  Migranții plătesc câte 2350 de euro pentru a trece granița, potrivit diferitelor rapoarte, citate de msn

Aceste informații publicate de msc.com arată, o dată în plus că ruta migranților spre Austria și Occident nu trece prin România, ci prin Serbia și, apoi, Ungaria.

Newsweek a scris că Ungaria duce un adevărat război cu bandele de migranți la granița sudică cu Serbia. Acesta este adevăratul flux de migranți care ar trebui să sperie Austria. Cu toate astea, afară din Schengen e România.

Citește și: Polițiști atacați la granița Ungariei. Pe aici trec migranții văzuți de Austria venind din România

Rapoartele privind violențele și schimburile de focuri de armă au devenit frecvente în apropierea graniței dintre Serbia și Ungaria, un stat membru al Uniunii Europene. 

Sute de ofițeri sârbi au fost trimiși sâmbătă într-o zonă de graniță cu Ungaria după recentele schimburi de focuri.

Citește și: Mai avem nevoie de Schengen? Ungaria întărește controalele la graniță. Am trimis trupe la frontiere

Ministrul de interne Bratislav Gasic, care a vizitat zona, a promis că "nu ne vom mișca de aici până când fiecare persoană responsabilă pentru orice act sau incident criminal nu va fi îndepărtată".

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te