Mai avem nevoie de Schengen? Ungaria întărește controalele la graniță. Am trimis trupe la frontiere

DE Alex Darvari | Actualizat: 31.10.2023 - 21:33
Mai avem nevoie de Schengen? Ungaria întărește controalele la graniță. - Foto: hungarytoday

Mai avem nevoie de Schengen? e o întrebare cât se poate de corectă. În contextul în care Ungaria intensifică controalele la graniță. „Am trimis trupe la frontieră”

SHARE

Mai are România nevoie de Schengen? Este o întrebare cât se poate de corectă în aceste zile. În contextul în care Ungaria intensifică controalele la granița cu Slovacia. „Am trimis trupe la frontieră”.

Citește și: România poate pune Austria „cu botul pe labe” în scandalul Schengen. Șantajul devine legal

Slovacia desfășoară o forță de poliție semnificativă pentru a controla frontiera verde slovaco-ungară, relatează Hlavné správy. Acest lucru a fost anunțat luni de premierul Robert Fico și de ministrul de interne Matúš Šutaj Eštok. Operațiunea a început deja luni seara. De asemenea, ministrul de interne a cerut înființarea unui consiliu extraordinar de securitate pentru a se ocupa de migrația ilegală.

Citește și: Iohannis: „Spaţiul Schengen nu mai funcţionează. Prin aderarea României, ar deveni mai sigur”

Mai avem nevoie de Schengen? Ungaria intensifică controalele la graniță. „Am trimis trupe la frontieră.”.

Miniștrii au atras atenția asupra situației din Fâșia Gaza și asupra posibilelor amenințări la adresa securității. "Oamenii trebuie să trăiască atât mai pașnic, cât și mai sigur, având în vedere ceea ce se întâmplă în lume", a subliniat prim-ministrul. "Migrația ilegală, dacă este lăsată necontrolată, poate aduce "glitch-uri" care au legături cu rețelele teroriste", a adăugat el.

 El a menționat că Ministerul de Interne și Forțele Armate ale Republicii Slovace desfășoară "un număr destul de mare de forțe și echipamente" de-a lungul întregii frontiere verzi cu Ungaria.

"Slovacia este pregătită să facă față migrației ilegale", a declarat Robert Fico, adăugând că cooperează cu autoritățile maghiare în cadrul operațiunii care vizează migranții ilegali și planifică o vizită în Ungaria în viitorul apropiat pentru a discuta despre gestionarea viitoare a situației și despre cooperare.

Ministrul de interne a subliniat, de asemenea, importanța cooperării cu autoritățile ungare și a declarat că operațiunea actuală este un semnal clar pentru migranții ilegali și traficanții de persoane că noul guvern pune capăt unei perioade în care aceștia erau "liberi să intre în țară". El a subliniat că 5.000 de migranți ilegali au intrat în țară anul trecut și de aproape zece ori mai mulți până acum în acest an, scrie hungarytoday.

El a avertizat că este o creștere periculoasă, mai ales având în vedere că informațiile și evenimentele recente de pe ruta de migrație din Balcani arată o legătură între traficanții de persoane și anumite grupări teroriste.
El a subliniat obiectivul lor de a asigura protecția deplină a frontierei verzi. În acest scop, ministerul intenționează să desfășoare personal masiv și sprijin tehnic. El a declarat că situația din lume este extrem de gravă și că se așteaptă la un val mare de migrație ilegală, motiv pentru care a cerut convocarea unui consiliu de securitate. După cum a spus, situația nu poate fi subestimată.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te