INTERCEPTĂRI Cum era să fie aruncat în aer generalul rus Valeri Solodciuk de către propriii soldați

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 30.05.2022 - 18:39
Moralul în rândul trupelor ruse este foarte scăzut/Foto: Profimedia Images

Voluntarii ruși cu contract au fost la un pas să-l omoare pe generalul Valeri Solodciuk, venit pe front ca să-i oblige pe cei care refuză să lupte să continue ofensiva.

SHARE
Soldații ruși sunt gata să-și omoare generalii care îi forțează să treacă la ofensivă scrie wartranslated.com. În regiunea Donețk, soldații cu contract aproape că l-au aruncat înb aer pe generalul Valeri Solodchuk și pe gărzile sale de corp, care au sosit pentru a înăbuși revolta celor care refuză să lupte și pentru a-i forța să continue ofensiva.
 
Soldații au refuzat să se supună ordinului, așa că generalul rus a fugit rușinos din prima linie. Acest lucru este dovedit de o nouă convorbire telefonică interceptată de SBU, unul dintre serviciile secrete ale Ucrainei.
 
Soldatul se plânge iubitei sale că doar o treime din brigada lor (peste 600 de oameni) a rămas, iar restul au fost uciși sau răniți. El descrie, de asemenea, cum un soldat a refuzat să fie șantajat cu moartea și a amenințat să-i arunce în aer pe toți cu o grenadă:

Soldat rus (R): Aseară a sosit comandantul.

Iubita sa (W): A sosit comandantul companiei?

(R): Ce companie? ... nenorocitul a venit aici. I s-a pus o întrebare... de către cineva căruia i se încheie contractul... Și m-a întrebat – „Cât mai e până la sfârșitul contractului tău?”. Am spus – „20 de zile”. El – „Ei bine, ai douăzeci de zile să mori aici.

(W): E nebun?

(R): Da. Și apoi toată lumea a început să refuze să meargă înainte, să meargă pe front. Asta e o prostie acum. BTG-ul nostru, de 600 de oameni, mai avem 215 persoane. Toți ceilalți sunt fie uciși, fie răniți.

Citește și: 

VIDEO Putin mai are de trăit trei ani, potrivit medicilor săi. Are timp de al treilea război mondial

Dinamo se prăbușește în Liga a doua. Este cea dintâi retrogradare din istoria echipei

(W): La naiba. E nebun?

(R): Da... în bateria noastră aproape toată lumea a refuzat, naiba. A început să fluture cu pistolul, să tragă și a spus: „Te omor dacă nu mergi acolo!”. Și apoi acest copil spune: „Hai, ucide!”. La naiba, a scos grenada, acul și a spus: „Hai, împușcă-mă, haide! Vom sări în aer împreună aici”. Asta e tot. Chiar și spetsnazi ​​ne îndreptau cu pistoale, iar noi le îndreptam și spre ei. Pe scurt, aproape că ne-am împușcat unul pe altul, naiba. S-a urcat în mașina lui și a plecat.

(W): La naiba cu asta! Du-te acasa acum!

(R): Și eu cred, naiba. După cuvintele lui, nu vreau să rămân deloc aici! La naiba cu asta! El a spus: „Ai douăzeci de zile...”

(W): Care este numele lui de familie?

(R): Solodchuk. general col.

(W): Scumchuk?

(R): So-lod-chuk. general col.

(W): La naiba. E nebun?

(R): Ideea este că brigada noastră nu mai poate captura nimic, din moment ce, la naiba, nu a mai rămas nimic aici! Totul este distrus! Nu a mai rămas personal, sunt tot! La naiba, mai avem un singur comandant de arma de stat. Mai avem doar două arme din douăsprezece! Totul este sfărâmat în bucăți! Și din cele 12 vehicule, doar trei care se mai pot mișca!

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te