VIDEO Putin mai are de trăit trei ani, potrivit medicilor săi. Are timp de al treilea război mondial

DE Adina Mutăr | Actualizat: 29.05.2022 - 19:38

Vladimir Putin ar fi fost avertizat că mai are doar trei ani de trăit. Suficient timp să-și ducă planurile de război cât de departe poate. Sursele serviciilor secrete rusești sunt din ce în ce mai îngrijorate în legătură cu succesiunea puterii la Kremlin.

SHARE

Un ofițer FSB a descris starea președintelui rus ca fiind o „formă severă de cancer cu evoluție rapidă". Putin ar avea în permanență nevoie de tratament de întreținere, iar fără acesta timpul dat de medici ar fi și mai scurt.

Fostul agent FSB Boris Karpicikov a explicat că liderul rus nu are mai mult de doi-trei ani și că își pierde și vederea, relatează Mirror.

Potrivit acestuia, Putin refuză să poarte ochelari, considerând că ar fi un semn de slăbiciune ce ar fi imediat „taxat” de inamicii săi, interni și externi.

Putin ar fi suferit o operație de cancer reușită luna aceasta și se recuperează. A acceptat operația în urma sfatului medicilor care l-au sfătuit că este esențială o intervenție chirurgicală, potrivit canalului Telegram General SVR.

Operația ar fi avut loc în noaptea de luni 16 mai spre marți 17 mai.

„Faptul că Putin trebuia operat cât mai repede posibil a fost decis de către medicii săi curanți, care consideră că operația a fost un succes”, scrie General SVR.

Citește și

VIDEO Putin pregătește o nouă ofensivă asupra Kievului. Donbas e doar „programul mic”

VIDEO Rusia amenință cu racheta hipersonică de croazieră Zircon. Este arma secretă a lui Putin

În scurta perioadă cât a fost spitalizat, Putin nu a fost disponibil nici măcar pentru cercul său intim, cu excepția lui Nikolai Patrușev, secretarul Consiliului de Securitate al Federației Ruse, despre care s-a spus că ar fi succesorul lui.

Surse de la Kremlin susțin că Putin nu-și putea menține concentrarea pentru perioade lungi de timp fără a lua pauze pentru un tratament.

Christopher Steele, un fost ofițer de birou al MI6 pentru Rusia, a explicat că Putin a fost monitorizat în mod constant și însoțit de o echipă de medici, timp în care a purtat personal două convorbiri telefonice, restul fiind „întâlniri și mesaje conserve”, preînregistrate.

Bolnav grav, dar a preluat conducerea operațiunilor militare

Deși s-a izolat din ce în ce mai mult, surse de la Kremlin susțin că președintele rus a preluat controlul operațiunii militare din Ucraina „împărțind personal ordine generalilor și delegând responsabilități.

Șeful principalei direcții de informații a Ministerului ucrainean al Apărării a declarat săptămâna trecută că Putin a întrerupt  contactul apropiat cu subordonații săi pentru a evita orice tentativă de asasinat.

„Dacă analizăm sindromul său maniacal, vedem că îi este teamă să pregătească serios un succesor, realizând că, în timpul pregătirii, acest succesor ar putea dori să preia scaunul puțin mai devreme decât își dorește Putin însuși', a declarat generalul-maior Kirilo Budanov pentru Ukrainskaya Pravda.

Și totuși, vestea că la Kremlin se discută din nou despre un posibil asalt asupra Kievului și se speră în continuare la o victorie pe scară largă în războiul împotriva Ucrainei, coincide cu vestea că Putin mai are maximum trei ani de trăit și deci speră că ăși poate duce ambițiile până la capăt.

La Kremlin se discută din nou că întregul teritoriu al regiunilor Donețk și Lugansk capturat de către trupele ruse este „programul minim" pentru declararea victoriei la sfârșitul lunii mai 2022.

„Programul maxim” este în continuare definit ca fiind preluarea controlului asupra Kievului. Potrivit surselor site-ului Meduza de la Kremlin, conducerea de vârf a Rusiei a revenit asupra acestui obiectiv.

Între timp, Ucraina a început să primească rachete antinavă Harpoon din Danemarca şi obuziere cu autopropulsie din Statele Unite, a transmims sâmbătă ministrul Apărării ucrainean, Oleksii Reznikov.

Rusia dezvoltă un nou complex de rachete hipersonice de croazieră de tip Zircon ce va fi introdus în dotarea Forțelor Navale până la sfârșitul anului 2022.

Războiul nu numai că nu dă semne de restrângere, ci se anunță intrarea într-o etapă în care vor fi folosite arme din ce în ce mai sofisticate și letale, existând și posibilitatea extinderii până la a se ajunge la un războimondial, prin implicare NATO.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te