Atenţionare de călătorie în Grecia: temperaturi de până la 40 de grade Celsius şi risc de incendii

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 14.07.2021 - 17:44
Atenţionare de călătorie în Grecia: temperaturi de până la 40 de grade Celsius şi risc de incendii. / Foto: istockphoto.com

MAE informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Grecia că Serviciul de meteorologie elen a emis pentru următoarele zile o prognoză privind temperaturi ridicate, de până la 40 de grade Celsius.

SHARE

MAE transmite că se estimează că valul de căldură va dura până vineri, fiind provocat de mase de aer cald provenit din zona Africii de Nord.

Regiunile cele mai afectate vor fi pe continent, inclusiv în regiunea Attica şi în capitala Atena, cele mai ridicate temperaturi atingând 38 - 40 grade Celsius. În insule şi în zonele de pe malul mării, temperaturile vor fi cu 3 - 5 grade mai scăzute.

Citește și: Binecunoscutul actor Jackie Chan vrea să se înscrie în Partidul Comunist Chinez. Membrii nu-l vor

De asemenea, riscul de incendii rămâne în continuare ridicat (categoria 4 din 5) pentru următoarele regiuni: Attica, Grecia Centrală (insula Evia), Marea Egee de Nord (insulele Chios, Samos, Ikaria), Creta.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Atena +302106774035 şi Consulatului General al României de la Salonic +302310340088, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanenţă.

Citește și: 20.000 lei/lună pentru deputatul PSD, plagiator, Ioan Mang. În 2021, și-a luat Mercedes de 30.000 €

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de urgenţă al Ambasadei României în Grecia +306978996222 şi Consulatului General al României de la Salonic +306946049076.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de internet atena.mae.ro, salonic.mae.ro, www.meteoalarm.eu, www.mae.ro şi reaminteşte că românii care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia "Călătoreşte în siguranţă", cu informaţii şi sfaturi de călătorie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.