Binecunoscutul actor Jackie Chan vrea să se înscrie în Partidul Comunist Chinez. Membrii nu-l vor

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 14.07.2021 - 16:15
Jackie Chan la centenarul Partidului Comunist Chinez. / Foto: insider.com

Actorul și legenda artelor marțiale Jackie Chan a apreciat „măreția” Partidului Comunist Chinez (PCC) și și-a manifestat intenția de a deveni membru. Membri ai partidului l-au criticat însă imediat pe Weibo, vesiunea chinezească a Twitter, punându-i la îndoială moralitatea.

SHARE

Jackie Chan a ținut un speach la Simpozionul Filmului Chinezesc organziat la Beijing și, întrebat cu apreciază declarațiile făcute de președintele Chinei Xi Jinping la centenarul Partidului Comunist Chinez, a afirmat că ”Atunci când sunt în străinătate, spun adesea că sunt mândru că sunt chinez și sunt invidios pe cei care sunt membri ai Partidului Comunist Chinez – Vreau să devin și eu membru”.

Citește și: Cele două Românii vaccinate: peste 33% în Timiș, Brașov, Cluj, sub 18% în Botoșani, Giurgiu, Covasna

„Pot să văd măreția Partidului Comunist Chinez (...) Face ce zice și livrează ceea ce promite. Ceea ce a plănuit să facă în 100 de ani a realizat în câteva decade”, a punctat Jackie Chan.

Patriotismul lui Chan a fost, însă, taxat de susținători ai PCC pe Weibo, Twitter-ul chinezesc. Utilizatorii au pus sub semnul întrebării „caracterul moral” al vedetei de la Hollywood dând exemple mai multe cazuri de infidelitate ale acestuia, precum și problemele cu drogurile ale fiului lui Chan, Jaycee, aspecte care, din puctul lor de vedere, îl descalifică să ajungă membru de partid.

Citește și: 20.000 lei/lună pentru deputatul PSD, plagiator, Ioan Mang. În 2021, și-a luat Mercedes de 30.000 €

„Poate iubește țara și muncește din greu, dar are probleme de caracter (...) Ar fi mai bine să nu intre în partid”, a comentat, de exemplu, un utilizator Weibo, informează China Daily.

Jackie Chan nu este membru al PCC, deși are o funcție de delegat în Consiliul Politic Consultativ al Poporului Chinez, o comisie cu rol consultativ a Guvernului de la Beijing.

Pentru a deveni membru de partid, un cetățean chinez trebuie să treacă printr-o procedură de verificări detaliate, ce ia în calcul aspecte precum ideologia, caracterul și istoria personală, coform insider.com.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.