Atac informatic rusesc la cel mai mare producător de carne din lume

DE Edi Neagu | 02.06.2021 - 08:44
Atacatorii ruși au cerut o răscumpărare. Foto: Pexels.com

Hackerii ruși au atacat o companie americană care este lider mondial în producția de carne. Atacul piraților informatici a intrat și în atenția Casei Albe care este îngrijorată de efectele economice ale loviturii.

SHARE

Compania americană JBS, cel mai mare producător de carne din lume, a fost ținta unui sofisticat atac cibernetic, hackerii fiind, cel mai probabil, din Rusia, transmite BBC. Operațiunile companiei din Australia, Canada și SUA au fost suspendate temprorar din cauza atacului, potrivit Hotnews.ro.

Casa Albă a precizat că, potrivit companiei, autorii atacului aparțin, cel mai probabil, unui grup infracțional din Rusia. Atacul ransomware ar putea duce la o criză a produselor din carne sau la o creștere a prețurilor, potrivit sursei citate.

CITEȘTE ȘI: Primarul Reșiței cere, la fel ca Boc, reorganizare administrativă: Sunt comune cu 86 de locuitori

Hackerii au atacat rețeaua informatică a companiei și au amenințat că vor cauza întreruperi ale activității sau vor șterge dosare dacă nu primesc răscumpărare. FBI anchetează atacul.

Cerere de răscumpărare

"JBS a notificat Casa Albă cu privire la faptul că a primit o cerere de răscumpărare din partea unei organizații criminale care provine, cel mai probabil, din Rusia”, a transmis un purtător de cuvânt.

CITEȘTE ȘI: Rusia susține că va desfășura noi unități militare în apropierea granițelor occidentale

"Casa Albă a comunicat direct cu guvernul rus în această speță, transmițând că statele responsabile nu adăpostesc astfel de criminali”, a mai precizat purtătorul de cuvânt.

Ransomware este un tip de malware conceput pentru blocarea sistemelor prin criptarea datelor şi solicitarea plăţii pentru recâştigarea accesului.

La începutul lunii mai, un alt atac cibernetic a vizat un operator major de conducte din Statele Unite, Colonial Pipeline, și a dus la oprirea reţelei care transportă 45% din carburantul necesar coastei de est a ţării, surse din industrie afirmând că este vorba despre un atac de tip ransomware.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.