Armin Laschet: Afganii care comit infracțiuni în Germania trebuie trimiși acasă

DE Daniel Toșa | 02.08.2021 - 12:58
Armin Laschet: Afganii care comit infracțiuni în Germania trebuie trimiși acasă/FOTO: Facebook/ArminLaschet

Candidatul Uniunii Creştin-Democrate (CDU) la funcţia de cancelar, Armin Laschet, este favorabil trimiterii înapoi în Afganistan a solicitanţilor de azil afgani, care comit infracţiuni pe teritoriul Germaniei, în pofida violenţelor în creştere în ţara lor de origine, scrie dpa.

SHARE

„Urmărim foarte îndeaproape situaţia din Afganistan. Nu putem ignora avansarea talibanilor şi consecinţele acesteia pentru populaţie”, a declarat Armin Laschet într-un interviu publicat luni de tabloidul Bild. "Situaţia necesită o evaluare continuă şi o acţiune prudentă în cazul returnărilor. Dar linia noastră rămâne clară: Oricine comite o infracţiune penală în Germania îşi pierde dreptul de a rămâne ca invitat", a declarat Laschet.

Principiul toleranţei zero faţă de infractori „nu îngăduie nicio excepţie”, a adăugat el. "Infractorii trebuie să fie în continuare deportaţi în mod sistematic, inclusiv în Afganistan", a insistat candidatul conservator.

Citește și: VIDEO Drumul groazei între Rodna și Valea Vinului: momentul în care o mașină izbește un obstacol

Guvernul german şi-a menţinut politica deportărilor în Afganistan a solicitanţilor de azil care au fost respinşi, chiar dacă insurgenţii islamişti talibani câştigă teren în urma retragerii trupelor internaţionale de pe teritoriul ţării.

Deportarea lor a stârnit controverse, criticii acestei măsuri argumentând că ţara devastată de război este prea periculoasă pentru ca solicitanţii de azil să fie retrimişi acasă.

Ministerul german de Interne a declarat săptămâna trecută că ia în considerare apelul guvernului afgan privind suspendarea acestor deportări spre Afganistan ţinând cont de violenţa în creştere şi creşterea numărului de cazuri de contaminări cu COVID-19.

Citește și: VIDEO Mafiotul albanez Fabio Dushku, care l-a amenințat pe Tzancă Uraganul, face legea în pușcărie

În weekend, ministrul federal de interne Horst Seehofer (CSU) s-a pronunţat şi el pentru deportarea în Afganistan a solicitanţilor de azil respinşi. „Negociem în prezent cu Afganistanul pentru a putea continua deportarea infractorilor”, a declarat el pentru Bild am Sonntag.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.