Amanta ucigașilor în serie. Povestea polițistei care își oferea trupul celor cu mâinile însângerate

DE Daniel Toșa | Actualizat: 25.06.2024 - 14:03
Amanta ucigașilor în serie. Povestea polițistei care își oferea trupul celor cu mâinile însângerate - Foto: Profimedia images - Caracter ilustrativ
Amanta ucigașilor în serie. Povestea polițistei care își oferea trupul celor cu mâinile însângerate - Foto: Profimedia images - Caracter ilustrativ

O nouă carte dezvăluie o acuzație șocantă: o femeie polițistă și gardian de închisoare de la HMP Wakefield, cunoscută sub numele de "Conacul monștrilor" din cauza criminalilor periculoși încarcerați acolo, a avut relații intime cu mai mulți ucigași în serie.

SHARE

Cartea intitulată "Inside Wakefield Prison: Life Behind Bars in the Monster Mansion" (În interiorul închisorii Wakefield: Viața în spatele gratiilor în Conacul Monștrilor n.red.) susține că această polițistă ar fi fost concediată după ce unul dintre secretele ei întunecate a fost descoperit.

Amanta ucigașilor în serie. Povestea polițistei care își oferea trupul celor cu mâinile însângerate

Polițista, care ajunsese chiar directoarea închisorii a fost acuzată că întreținea relații intime cu ucigașii și violatorii. Printre aceștia se numără Levi Bellfield, condamnat pe viață pentru uciderea mai multor tineri și tentativa de omor a altor victime. De asemenea, este menționat și Ian Watkins, fostul cântăreț al trupei Lostprophets, condamnat pentru infracțiuni sexuale grave.

Șocant este faptul că două treimi dintre deținuții din această închisoare erau acuzați pentru  comiterea de infracțiuni sexuale. Femeia polițist dezvoltase o pasiune ciudată față de cei care în trecutul lor întunecat au abuzat și ucis alte femei sau copii.

„Aventurile” femeii în închisoare s-au terminat brusc în momentul în care colegii eu au aflat despre secretul ei, dezvăluit de un deținut cu care s-a certat la un moment dat și ulterior s-au „împăcat”.

Citește și: Un ucigaș în serie, condamnat la 8 vieți de închisoare: A scris numele victimelor pe gloanțe

De asemenea, cartea afirmă că deținuți notori precum Charles Bronson și Harold Shipman au avut comportamente și interacțiuni notabile în închisoare. Shipman, cunoscut ca "Dr. Moarte", ar fi dat sfaturi medicale colegilor săi deținuți înainte de a se sinucide în 2004.

În HMP Wakefield, unde se află unii dintre cei mai urâți criminali din Marea Britanie, se crede că pedofilul Roy Whiting, ucigașul lui Sarah Payne, trăiește sub amenințarea constantă a altor deținuți și își petrece majoritatea timpului în celulă.

Citește și: Mărturisirea înfiorătoare a unuia dintre cei mai diabolici ucigași în serie: „Unora le place asta”

Cine sunt deținuții celebrii din "Conacul Monștrilor"?

Cartea oferă o privire înspăimântătoare asupra vieții din interiorul închisorii "Conacul Monștrilor", scoțând la iveală secrete tulburătoare și relații scandaloase dintre personalul închisorii și cei mai periculoși criminali din țară.

Autorii Jonathan Levi și Emma French susțin, de asemenea, că perversul Watkins, cântărețul Lostprophets, plătește gangsteri pentru protecție, că infamul deținut Charles Bronson se comporta "ca un puști răsfățat" și că "Dr. Moarte" Harold Shipman a dat odată sfaturi medicale colegilor deținuți.

În 2004, Ministerul Justiției a insistat că Shipman, care a fost condamnat pentru uciderea a 15 dintre pacienții săi prin injecție letală în 2000, nu a dat niciodată sfaturi medicale altor pacienți, potrivi DailyStar.

Cu toate acestea, fostul ofițer de închisoare Martin Baker a declarat că deținuții i-au povestit cum Shipman i-a "diagnosticat" cu afecțiuni.

Shipman, în vârstă de 57 de ani, s-a spânzurat în 2004, iar o revizuire a concluzionat că personalul închisorii nu ar fi putut prevedea sau preveni moartea sa.

Tot acolo este încarcerat și ucigașul sexual de copii Roy Whiting, care a răpit-o și ucis-o pe Sarah Payne în iulie 2000.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te