Ce făceau românii de 1 mai în timpul lui Ceaușescu? De multă vreme, după 1990, prima zi a ultimei uni de primăvara nu prea mai are legătură cu semnificația sa inițială. Perioada e mai degrabă prilej de minivacanțe, dar, cu toate acestea, există o tradiție ce s-a menținut și azi.
Legea Picnicului a fost adoptată în 2012 și conține prevederi legate de condițiile în care cetățenii pot desfășura activități de picnic în aer liber, în domeniul public sau privat, cum ar fi grătarele.
PSD Slatina a organizat o petrecere câmpenească cu peste 1.000 de participanți de 1 Mai - Ziua Internațională a Muncii. Micii au sfârâit pe grătare, berea a curs în pahare și din boxe a răsunat muzică populară.
Defilări, spectacole propagandistice, cântece patriotice, parade ale pionierilor și șoimilor patriei. În „Epoca de Aur”, ziua de 1 Mai Muncitoresc era momentul prezentării realizărilor mărețe ale Partidului Comunist Român (PCR).
Românii păstreză tradiția ca de 1 Mai să meargă la iarbă verde și să facă grătar. Însă înainte de a merge la cumpărături pentru a lua mici, cârnați și alte produse din carne, trebuie să se informeze unde pot să facă foc.