Ce rețetă de sarmale s-a folosit la Sfânta Parascheva? O poți face și tu acasa
Ieri am pășit în bucătăria Cantinei Sociale din Iași, unde forfota și mirosul îmbietor de sarmale anunțau apropierea hramului Sfintei Cuvioase Parascheva.
Ieri am pășit în bucătăria Cantinei Sociale din Iași, unde forfota și mirosul îmbietor de sarmale anunțau apropierea hramului Sfintei Cuvioase Parascheva.
Ce să faci dacă ți-au ieșit sarmalele prea sărate sau prea acre. Singurele soluții care ajută rapid. Cu câteva trucuri și un pic de atenție, data viitoare vei reuși să obții sarmale delicioase, care vor aduce un plus de savoare mesei de Crăciun!
Sarmale românești vândute cu o liră pe internet, în Anglia. Românca ce a dat lovitura în afaceri. Cum a reușit Oana să fie cea mai căutată bucătăreasă din Anglia?
Țara unde sarmalele sunt servite cu piure și dulceață de fructe de pădure. Una dintre puținele țări europene care celebrează sarmalele, dedicându-le chiar o zi specială. Aici, sarmalele sunt servite într-un mod neobișnuit.
Sarmale, carne de porc, gâscă sau porumbel. Vom afla din textul de mai jos ce pun oamenii din toată lumea pe masa de Crăciun conform tradițiilor din fiecare țară.
Ciorba de burtă e făcută din calamari, sarmalele sunt chiftele de carne, cozonacul este pâine cu ciocolată, iar coliva este un tort cu cruce, crede un canadian care a vizitat România.
Pentru a nu avea „surprize” când vă apucați de făcut sarmale pentru Sărbători, varza fiind prea moale, prea sărată sau nu suficient de acră, trebuie să vă documentați bine înainte de a pune varza la murat, dacă nu aveți vreo rețetă-minune în familie sau de la prieteni.
Sarmalele în foi de varză murată sunt vedetele meselor de Sărbători în România. Cum nu există masă tradițională de Crăciun fără acest preparat, există, evident, o sumedenie de rețete. Cele al chef-ilor Cătălin Scărlătescu și Sorin Bontea sunt, însă, puțin altfel.