O țară iubită de români renunță la sistemul all-inclusive din hoteluri, din cauza risipei alimentare. Sistemul all inclusive din hoteluri ar putea fi înlocuit cu unul tip „à la carte”. Clientul va comanda exact cât dorește să mănânce.
Românii aruncă tone de alimente la gunoi pe an. România își propune să reducă risipa alimentară la jumătate până în 2030, obiectiv care vine pe fondul unei crize alimentare mondiale iminente și a inflației ridicate.
Te-ai întrebat vreodată ce se întâmplă cu delicioasele preparate gătite de concurenți? Răspunsul e mai surprinzător decât ai crede! Jurații, Cătălin Scărlătescu, Sorin Bontea și Florin Dumitrescu, degustă fiecare fel, mâncarea are alți destinatari.
Românii, "campioni" la risipa alimentară, mai ales de sărbători. Perioada sărbătorilor în România este marcată nu doar de momente speciale petrecute în familie, ci și de cumpărături excesive și mese bogate, care adesea duc la risipă alimentară considerabilă.