De unde provine expresia „afară-i vopsit gardul, înăuntru-i leopardul”? Este folosită și astăzi, în mod frecvent, pentru a sublinia discrepanța între o aparența și ceea ce este în realitate o anumită situație ori chiar persoană. Dar, inițial, sensul ei era cu totul altul.
Scriitorul Radu Paraschivescu crede că politicienii îşi doresc doctorate pentru a avea acces ”pe anumite culoare de influenţă, de putere”. Cât despre cei care au plagiat, Paraschivescu remarcă faptul că aceştia rămân în funcţie, chiar dacă lucrurile stau aşa.
Scriitorul Radu Paraschivescu a anunțat, pe Facebook, că refuză invitația lui Sorin Lavric, președintele Senatului AUR, care i-a tarnsmis că l-ar vrea în partidul său.
Era mai bine pe vremea lui Ceaușescu? Desigur, însă doar în următoarele situații: 1. dacă erai Nicolae (sau Elena) Ceaușescu; 2. dacă erai prim-secretar de județ; 3. dacă erai general de Securitate. Altfel, România sub Ceaușescu a fost o umilință deplină.
„Aveam un loc de muncă“. „Legile erau la fel pentru toți“. Sunt câteva dintre afirmațiile pe care le auzi, astăzi, din gura nostalgicilor comunismului.