Istoricii Mădălin Hodor și Mihai Demetriade, cercetători la CNSAS, au devenit iarăși ținte ale linșajului mediatic. Doar că, de această dată, ei nu mai sunt linșați de oficioasele foștilor securiști, ci de jurnaliști care exploatează subiectul Securității în scopuri politice.
Pentru a face dificilă aflarea adevărului, în timpul Revoluției din 1989, arhiva Securității lui Ceaușescu a fost împărțită în mai multe locuri. Nici după 30 de ani, statul român nu a reușit să adune la un loc acele documente, pentru a fi cercetate.
Armata a sechestrat în decembrie 1989 o parte din arhiva Securității lui Ceaușescu, sub titlul de „captură de război”, și nu a predat-o nici până azi. Printre dosarele dosite se află și cele ale unor înalți prelați, au declarat Mădălin Hodor și Mihai Demetriade, la Newsweek LIVE.
Deconspirarea Securității lui Ceaușescu este un proces care nu s-a încheiat nici după 30 de ani, o „rană deschisă”, deși personaje care au colaborat sunt încă în poziții cheie în statul român, arată istoricii Mădălin Hodor și Mihai Demetriade.
O dezvăluire făcută de Ana Blandiana despre Mircea Dinescu, pe care-l acuză că în 1990 era „invidios pe gloria morților de la Revoluție” a pornit o furtună de jigniri dinspre Mircea Dinescu. În joc a intrat și Gabriel Liiceanu, care sugerează că disidența poetului a fost falsă.