VIDEO Ce spun istoricii CNSAS linșați pentru că nu susțin folosirea Securității în jocul politic

DE Sabin Orcan | Actualizat: 25.08.2022 - 19:47

Istoricii Mădălin Hodor și Mihai Demetriade, cercetători la CNSAS, au devenit iarăși ținte ale linșajului mediatic. Doar că, de această dată, ei nu mai sunt linșați de oficioasele foștilor securiști, ci de jurnaliști care exploatează subiectul Securității în scopuri politice.

SHARE

Startul campaniei împotriva celor doi istorici l-a dat portalul G4Media. Care a publicat recent un articol demascator în care îi supunea oprobriului public pentru că n-au fost de acord cu criticile aduse unui episod al serialului “Adevăruri despre trecut”, difuzat de TVR.

Autoarea sugera o legătură ascunsă între controversata emisiune, în care erau prezentate fără comentarii opiniile mai multor femei care au lucrat în fosta Securitate, și drafturile proiectelor de legi ale siguranței naționale, dezvăluite cu câteva zile înainte. Articol AICI  și AICI

UPDATE: Partea a doua a interviului poate fi urmărită mai jos:

Această conexiune pornește de la o premisă falsă. Episodul incriminat a fost documentat și filmat cu mult înainte ca proiectele respective să fie scoase la iveală. Dar ce mai contează pentru “judecătorii” grăbiți din presă și de pe rețelele sociale? Realizatoarea serialului de la TVR a fost deja sancționată, potrivit unor surse din instituție. Iar Hodor și Demetriade, singurii cercetători de la CNSAS care și-au riscat slujba în lupta cu politrucii care protejează securiștii aflați încă în funcții, sunt puși la stâlpul infamiei.

Citește și: Hodor a câștigat procesul împotriva CNSAS, după ce a fost sancționat pentru "Lista celor 200"

Am încercat, într-un dialog cu cei doi istorici, să lămurim acest scandal, dar și soarta deconspirării fostei Securități sau absența Partidului Comunist, a Procuraturii și a Miliției din dezbaterea privind represiunea dinainte de 1989.

 

Citește și: VIDEO Arhivele cu preoții colaboratori ai Securității, sechestrate de Armată - Newsweek LIVE

Citește și: VIDEO Hodor: Mulți lucrători din spionajul lui Ceaușescu au încă funcții importante în România

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.