1.006 români au murit la Revoluție, conform rechizitoriului „Dosarului Revoluției“, și alți 3.300 au fost răniți, dar, după 35 de ani nu a fost găsit niciun vinovat.
S-au împlinit 35 de ani de la startul Revoluției din decembrie 1989, de la Timișoara. Momentul este marcat prin inaugurarea Portalului Libertății, o instalație de artă care face să se audă iar vocile revoluționarilor și șuieratul gloanțelor în centrul orașului.
Luptătorii din decembrie 1989 cer un complex monumental al Revoluţiei. Proiectul există de 10 ani! ”Haideţi să ne îngrijim de memoria colectivă a Revoluţiei prin aceste simboluri", a afirmat Corneliu Vaida.
Ultima vizită a lui Ceaușescu. De ce s-a dus în Iran când în România izbucnise revoluția? Pe 16 decembrie 1989, în Timișoara se dădea deja semnalul revoltelor care aveau să ducă, după nici o săptămână, la prăbușirea regimului comunist. Misterios, pe 18, Ceaușescu pleca în Iran.
Pe 21 Decembrie 1989 a început Revoluția și la București. La prânz, este organizat mitingul de sprijinire a dictatorului Nicolae Ceaușescu. După un minut, se aude o explozie în mulţime, iar oamenii încep să huiduie. A urmat bacaricada de la Sala Dalles.