România sărbătorește Ziua Victoriei pe 9 mai, la fel ca Rusia, o reminiscență a perioadei comuniste. Asta, în timp ce toate statele aliate occidentale din Al Doilea Război Mondial o fac cu o zi mai devreme, pe 8 mai. Dar de ce există două date diferite pentru același eveniment?
Două proiectile neexplodate, de calibru 150 și 75 de milimetri, posibil din Al Doilea Război Mondial, au fost găsite luni seara pe un teren din localitatea Băneasa, județul Giurgiu. Descoperirea a fost făcută în timpul unor lucrări agricole.
Explozibil din Al Doilea Război Mondial, găsit pe un teren din Olt! Proiectilul era încă activ. Elementul de muniție a fost observat de un cetățean care însămânța un teren, el anunțând imediat pompierii prin apel la 112.
Planul de înarmare a României al lui Carol al II-lea din 1935 s-a vrut unul care să aducă armata națională mai aproape de standardele unei oștiri moderne a timpului. Exact ce spun că vor să facă și actualii guvernanți în următorii ani prin creșterea sumelor alocate apărării.
Aviatoarea română care a luptat contra URSS și a Germaniei a fost ultima supraviețuitoare a unei unități de aviație unice în lume, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, trăind până la vârsta de 101 ani.